*Nettavisen* Nyheter.

Forbrukerrådet slakter RiksTV

Foto: Jarl Fr. Erichsen (SCANPIX)

Men Medietilsynet er uenig.

(iBergen.no) Etter at RiksTV la fram en oversikt over hvilke tv-kanaler som skal få plass i det digitale bakkenettet i sommer, har Forbrukerrådet kritisert dem for å ikke følge konsesjonsvilkåret, skriver Forbrukerportalen.no.

I konsesjonen til drift av bakkenettet står det «NTV plikter å gi forbrukerne tilbud om å abonnere på enkelt kanaler», noe Forbrukerrådet mener RiksTV har gått bort fra når de ikke tilbyr kundene å abonnere på enkeltkanaler.

Men nå har Medietilsynet gitt RiksTV tommelen opp for å utelukkende tilby programpakker, men med forbehold.

«Medietilsynet har tatt høyde for en endelig vurdering av omfanget av et enkeltkanaltilbud etter at RiksTV har redegjort nærmere for en markedsundersøkelse av betydning for saken.»

Godkjenningen møtes med misnøye hos direktør i Forbrukerrådet, Erik Lund-Isaksen.

- Vi er skuffet over at Medietilsynet ikke har en mer offensiv tolking av konsesjonen med hensyn til å tilby et bredere utvalg enkeltkanaler. En slik forståelse av konsesjonen reduserer den digitale merverdi og er en lite fremtidsrettet måte å utnytte det digitale bakkenettet på. Medietilsynet ser ut til å støtte RiksTVs valg om å videreføre gamle løsninger for distribusjon på en ny plattform, sier Lund-Isaksen til Forbrukerportalen.no.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.