RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbruket lavere enn ventet i USA

Sist oppdatert:
De amerikanske forbrukerne brukte mindre penger enn ventet i mars, mens inntektene var som ventet. Dette er gode nyheter for et amerikanske aksjemarked preget av frykt for renteoppgang
Det viser tall fra det amerikanske handelsdepartementet fredag ettermiddag.

Det personlige forbruket i USA økte med 0,4 prosent fra februar til mars. Det var på forhånd ventet en økning på 0,7 prosent. I februar var økning på 0,2 prosent.

Når gjelder de amerikanske husholdningenes inntekter så økte de med 0,4 prosent i mars, mens det var ventet en økning på 0,4 prosent. Økning i februar var på 0,4 prosent.

Tallen kan virke litt dempende på frykte for renteopgpang i USA som har preget utviklingen de siste par ukene. Torsdag denne uken kom det blant annet BNP-tall som viste en langt sterkere inflasjon enn ventet i første kvartal, noe aksjemarkedene satte lite pris på.


Private income/spending - USA

Husholdningens inntekter omfatter alle inntektskilder som husholdningene kan anvende til forbruk eller sparing, og baserer seg på en spørreundersøkelse foretatt av det amerikanske handelsdepartementet.

Lønn er den viktigste. Denne kilden vil man allerede ha et bilde av fra sysselsettingsrapporter. Andre inntektskilder er blant annet leieinntekter, renter, utbytte, sosialstøtte og trygd.

Husholdningenes inntekter er en indikator for etterspørselen, men man må også se på forbrukstallet. For psykologiske faktorer kan føre til at husholdningene begrenser forbruket selv om ikke inntektene faller.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere