RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbrytere truet børsselskap

Sist oppdatert:
En liga med forgreninger inn i det kriminelle miljøet i Oslo har presset blant annet entreprenørene Veidekke og Moelven til å betale skyhøye priser for sliping av verktøy
Dette bekrefter informasjonsdirektør Kai Krüger Henriksen i Veidekke overfor Dagens Næringsliv. Det børsnoterte selskapet har betalte rundt 50.000 kroner til sliperne for å slippe ubehageligheter.

– Det ble veldig ubehagelig og de ansatte følte seg truet. Det endte med at vi gikk med på å betale, sier Krüger Henriksen til DN.

"Sliperne" skal ha besøkt en rekke bedrifter i Trøndelag og på Østlandet i høst, ifølge DN, og de skal ha forgreninger til kjente kriminelle i Oslo.

– De var veldig hyggelige da de kom innom oss første gang og ville slipe verktøy for oss. Sliperne kom mannsterkt tilbake med fakturaen. Det var noen veldig barske karer, sier Krüger Henriksen.

Ifølge informasjonsdirektøren fikk de en regning av sliperne på over 100.000 kroner for jobben som skulle kostet godt under 10.000.

-Det hele var veldig snedig lagt opp, sier Ole Sagen hos Moelven Engineering i Moelv til DN etter et besøk av sliperne i fjor.

Han forteller at sliperne laget noen vareprøver av god kvalitet, og at selskapet da sendte med dem mer verktøy. Jobben som burde ha kostet noen tusen, endte imidlertid på 100.000 kroner.

-Jeg nektet å betale, men da ble de rasende. Dette er jo ikke folk du ønsker å ha noe utestående med, forteller Sagen til DN.

– Min klient nektet å betale og fikk deretter en rekke telefoner. Men dette har roet seg etter at saken ble politianmeldt, sier advokat Nils Håkon Risberg som representerer Støren Treindustri som også har hatt besøk av sliperne.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere