Det hele toppes av en solid lederstrid i Venstre. Abid Rajas kronikk i Aftenposten i går kan vanskelig leses som noe annet enn en valgkamptale i forkant av Venstres landsmøte våren 2020. Han kan si så mye han vil at så ikke er tilfelle, men det står en stor svart mann bak ham. Raja driver valgkamp på egne vegne.

Men er han troverdig når han tordnende sier at han ikke lenger vil akseptere «brun propaganda» fra sine regjeringspartnere i Frp? Ja, det er han. Han er oppriktig forbanna, hvilket er mulig å forstå. Det er faktisk på grensa til pøbelaktig, når Siv Jensen benytter håndhilse-episoden til å advare mot «snikislamisering» - uka etter at en kristen høyreekstremist har angrepet en moské med det uttalte mål å drepe så mange muslimer som mulig.

Men bør man la seg overraske av at Siv Jensen gjentar hva hun har sagt i 10 år – attpåtil i innspurten av en valgkamp der hennes parti ligger syltynt an? Man må nesten være Abid Raja for å leve i den villfarelsen. Kom Sylvi Listhaugs Facebook-melding om båtmigrantene som lyn fra klar himmel? Nei - disse damene veit hvilke strenger de skal spille på, og unnser seg ikke for å opptre som pøbler.

Lokalt benytta en del Frp’ere mot slutten av valgkampen anledninga til igjen å reise forslaget om et burkaforbud. De fleste vil trekke på skuldrene av dette, fordi kvinner i burka vitterlig ikke er noe problem i Norge. Men det passer perfekt inn i Fremskrittspartiets fortelling om at landet er i ferd med å bli «snikislamisert».

Men er forslag om 1) burkaforbud, 2) «vi skal ikke ta imot båtmigranter», og 3) «håndhilsenekt er snikislamisering» uttrykk for nazistiske holdninger? Nei, det er det ikke. Frp benytter en høyst usympatisk retorikk, men i innvandringspolitikken generelt er det jo et faktum at man må bruke millimetermål for å finne forskjellen på Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet.

Jeg er uenig med Fremskrittspartiet i det meste, men nazister er de ikke. Og det fins ingen god grunn til å slå Frp i hartkorn med de virkelige nazistene – de som kler seg i uniform og roper på hvit makt.

Derfor er brunskvettinga både usaklig og taktisk uklok. Hva er vitsen med å jage det relativt moderate høyre-partiet Frp inn i armene på tilhengere av Anders Behring Breivik og Philip Manshaus?