*Nettavisen* Nyheter.

Forbud mot fransk komiker for antisemittisme

Paris (NTB-DPA-Reuters): Frankrikes øverste forvaltningsdomstol har nedlagt forbud mot at en fransk komiker anklaget for antisemittisme får legge ut på en planlagt turne.

Forbudet kom tidlig torsdag kveld og sparket beina under den planlagte åpningen samme kveld i den vestfranske byen Nantes. Der skulle komikeren Dieudonne M'bala M'bala ha innledet sin landsomfattende turne.

Dommerne i den øverste forvaltningsdomstolen besluttet å opprettholde et forbud som byens myndigheter tidligere hadde nedlagt, men som en lokal domstol i Nantes tidligere på dagen hadde opphevet.

Advokatene til den 47 år gamle Dieudonne argumenterte med at hans ytringsfrihet var truet. Dommerne begrunnet avgjørelsen med at det forelå risiko for forstyrrelse av den offentlige ro og orden dersom forestillingen «Muren» skulle gå sin gang.

Den lokal domstolen som opphevet myndighetenes forbud mente menneskeverdet ikke var vesentlig grad truet av komikerens program. Innenriksdepartementet anket da straks dommen inn for den øverste forvaltningsdomstolen.

Den franske regjeringen har i senere tid forsøkt å legge hindringer i veien for Dieudonne, som noen mener er en provokatør. Han er idømt en bot på 65.000 euro (cirka 500.000 kroner) for å ha hisset til hat og rasistiske ytringer. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.