RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- De selger de dem for 100–150 kroner for én, mens det koster slikk og ingenting å lage denne ballongen, og fylle den med gass. Utgiften er kanskje en tier.
- De selger de dem for 100–150 kroner for én, mens det koster slikk og ingenting å lage denne ballongen, og fylle den med gass. Utgiften er kanskje en tier. Foto: Diego Azubel (EPA)

Forbud mot heliumballonger i Skien og Porsgrunn

Sist oppdatert:
Skien og Porsgrunn og innfører forbud mot salg av heliumballonger på 17. mai av miljøhensyn. Også et sterkt ønske om å bli kvitt ballongselgerne er av årsakene.

- Helium er et begrenset grunnstoff, og plasten ender opp i naturen, sier leder Haavard Gjestland i 17. mai-komiteen i Porsgrunn til Telemarksavisa.

Kommunen har nå fått med seg naboen Skien, som velger å forby salg av heliumballonger på 17. mai i år. Plastforurensing samt skader på dyr og natur nevnes som årsak, men Gjestland sier også at ballongselgerne ikke er ønsket i byen:

Les: 9 fakta om 17. mai

- Det er ingen kontroll på salget og pengene går rett i lomma. Når det gjelder ballonger selger de dem for 100–150 kroner for én, mens det koster slikk og ingenting å lage denne ballongen, og fylle den med gass. Utgiften er kanskje en tier.

Han mener ballongene utløser kjøpepress.

Stortingsrepresentant Bård Hoksrud (Frp) sier til NRK at han syns forbudet er merkelig.

Les: - Det er bare i Bergen det feires ordentlig!

- Vi kan ikke innføre forbud hver gang noen ikke liker noe, sier han.

Han tror ikke at heliumballonger på den ene dagen i året er et så stort problem.

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på iPhone her

Pushvarsel! Få nyhetene kjapt og gratis på Android-telefon her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere