RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbud mot røyk og grill

Foto: Arve van der Meeren
Sist oppdatert:
Det er nå så tørt i gresset at brannsjef i Bergen, Helge Eidsnes vil forby røyking og grilling. Han regner med flere branner denne uken.

- Folk må endelig nyte solen, men grilling og røyking i naturen er det all grunn til å heve pekefingeren mot. Det er ingenting som skal til og det viser seg hvert år at ikke alle tar disse formaningene innover seg. Det har vi nok eksempler på, sier brannsjefen i Bergen.

- Ikke tenk på å søke disp
På denne tiden av året er det totalforbud mot å gjøre opp ild. Men er det et prekært behov, går det an å søke om dispensasjon.

- Nå er det ikke vits i å søke. Du kan likegodt spare deg for det papiret, sier Eidsnes til iBergen.no.

- Hva er skrekkscenarioet?

- For å si det slik, så er det ingen områder som er verre enn andre. Men det er selvsagt ekstra krevende når brannen er tett opp til bebyggelse. En annen ting som vi så på Sotra i helgen, er at nabokommunene ofte hjelper til. Problemet er at vi ikke kan tømme en kommue om det skulle oppstå brann der også.

Har bra med utstyr
I helgen hadde Bergen brannvesen ute det meste av sitt utstyr, og Sivilforsvaret og Heimevernet måtte også hyres inn for å få bukt med flammene.

- Har dere nok utstyr og personell til å takle flere store branner?

- Branner av denne typen som var på Sotra i helgen, krever særdeles mye utstyr. Vi snakker for eksempel om kilometervis med slangeutlegg. Men vi har bra med utstyr og det er selvsagt også grenser for hvor mye vi kan besitte. I tillegg så har også Sivilforsvaret utstyr, sier Eidsnes.

- Frykter dere flere branner denne uken?

- Vi regner det ikke akkurat som usannsynlig. Men vi er klar og nullstilt etter brannene i helgen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere