RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbundsleder forventer debatt om politirespons i distriktene

Oslo (NTB): Etter at alle steiner er snudd i evalueringen av politiets innsats 22. juli, mener forbundsleder Arne Johannessen at det viktigste er å diskutere hvilken katastrofeberedskap politiet skal ha ute i distriktene.

Kommisjonen legger fram sin rapport mandag. Lederen i Politiets Fellesforbund (PF) sier det videre blir viktig å diskutere forventninger og rammer for politimannskapene som i det daglige er de første på åstedet.

- Disse er i alle situasjoner helt avgjørende i saker hvor skyting pågår. Debatten etter 22. juli har jo helt klart avklart at folk ikke har noen forståelse for at politiet må vente lenge på forsterkninger. Rolledelingen mellom nærpolitiet og spisskompetanse lenger unna blir derfor viktig, sier han til NTB.

Han mener man må skille mellom hva politietaten har ansvar for, og hvilket ansvar politikerne har for å sette politiet i stand til å takle slike saker.

Beredskapstroppen (Delta) har i dag kun én base: Oslo. I tillegg har hvert politidistrikt en mindre spesialstyrke, men det vil være tilfeldig hvilke av dem som er på vakt til enhver tid. Johannessen er enig.

- Hva hvis dette skjedde i Finnmark eller utenfor vestlandskysten, hva hadde da vært realistisk responstid? Kanskje tre-fire timer, med helikopterbistand fra Forsvaret. Og man vet jo aldri hvor det smeller, sier Johannessen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere