*Nettavisen* Nyheter.

Forbundsleder mener oljeselskapene ikke taper på streik

Stavanger (NTB): Oljeindustriens landsforening (OLF) mener staten og oljebransjen taper 150 millioner kroner hver eneste dag på oljestreiken, men regnestykket er ikke riktig og bidrar kun til å skremme, mener forbundslederen i Industri Energi.

Forbundsleder Leif Sande hevder at oljeselskapene ikke vil tape penger på streiken fordi verdiene fortsatt vil ligge i reservoarene, skriver Aftenbladet.

- Hvis oljeproduksjonen står stille en måned og oljeprisen er høyere når den skal selges, så har de jo fortjeneste, sier Sande. Han illustrerer situasjonen på følgende måte:

- Hvis du har gjester på besøk og serverer dem konjakk før du setter lokket på og plasserer flaska i hylla, så har du fortsatt konjakk til neste gang du skal servere, sier Sande.

Informasjonssjef i OLF, Eli Ane Nedreskår, er av en helt annen oppfatning. Hun sier streiken får enorme følger i hele bransjen.

- Det er ikke en brusflaske man kan sette et sugerør nedi, men et organisk materiale som man ikke har noen garanti for hvordan oppfører seg. Dette er penger som vi hadde regnet med å tjene i dag, i morgen og på tirsdag og på onsdag. Vi får det ikke opp i dag, sier Nedreskår. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag