RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbyr strålings-app til iPhone

Programmet Tawkon måler om strålingen fra telefonen overstiger tillatte vedier.
Programmet Tawkon måler om strålingen fra telefonen overstiger tillatte vedier. (Foto: Tawkon)
Sist oppdatert:
Steve Jobs grep personlig inn.

[Mobilen.no]: Apples strenge sensur av innhold som legges ut i App Store kjenner alle til. Nå har et nytt hårreisende tilfelle dukket opp, nemlig at en app som angivelig måler strålingen fra din telefon har blitt nektet adgang til App Store.

Hvor mye en mobiltelefon stråler kan avhenge av hvor langt unna nærmeste basestasjon du befinner deg, og i ekstreme tilfeller kan strålingsverdien overstige den høyest SAR-verdien som ble målt da telefonen ble produsert.

Applikasjonen Tawkon kan være til hjelp for de som er skeptiske til effekten mobilstråling eventuelt har på kroppen. En strålingsindikator skal ifølge utvikleren kunne varsle brukeren om at det på aktuelle steder er høyere stråling fra mobilen enn det som myndighetene har tillatt, ifølge Mobilsiden.dk.

Samme nettsted melder at Apple-sjef Steve Jobs grep inn personlig for å hindre denne appen innpass i App Store. Dette fordi han etter sigende mener mobilstråling ikke er forenlig med Apples produkter.

Tawkon finnes imidlertid både i Android Market og Blackberry App World.

Hvorvidt appen virkelig leverer det den lover er imidlertid en annen sak. Med over 250 vurderinger i Android Market har Tawkon bare oppnådd 2,5 av 5 stjerner.

Se video av strålings-appen på Mobilen.no

(Kilde: Mobilsiden.dk)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere