RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forbyr Uber-drosjer etter voldtekt

Protester i India etter voldtekt av kvinnelig taxipassasjer. Transportmyndighetene i New Delhi har som reaksjon lagt ned forbud mot Uber.
Protester i India etter voldtekt av kvinnelig taxipassasjer. Transportmyndighetene i New Delhi har som reaksjon lagt ned forbud mot Uber. Foto: Anindito Mukherjee (Reuters / NTB Scanpix)
Myndighetene i Indias hovedstad New Delhi forbyr alle internettbaserte drosjetjenester etter at en kvinne skal ha blitt voldtatt av en Uber-sjåfør.

Transportmyndighetene i New Delhi kom tirsdag ut med en offentlig kunngjøring hvor det opplyses at kun seks registrerte drosjeselskaper kan operere i hovedstaden.

– Vi har lagt ned forbud mot Uber. En annen offentlig kunngjøring vil komme i morgen om forbud mot alle ikke-registrerte leverandører av drosjetjenester. Den er nesten ferdig, sier talsmann Kuldeep Singh Gangar.

Beslutningen kommer etter at en kvinnelig passasjer har forklart at hun ble voldtatt av en sjåfør tilknyttet den amerikanske internettbaserte drosjetjenesten Uber. En 32 år gammel mann er pågrepet i forbindelse med saken.

Ubers forretningsmodell går ut på å la personer sitte på med frivillige sjåfører som registreres i selskapet.

Politiet vurderer å rette søksmål mot drosjetjenesten fordi de mener den mistenkte mannen som benyttet seg av drosje-appen, ikke har blitt bakgrunnssjekket.

Tjenesten er forbudt i byer som Barcelona, Brussel og Berlin og har mange steder kommet i konflikt med den etablerte drosjenæringen.

Etter flere tilfeller av gjengvoldtekter i hovedstaden New Delhi den siste tiden har indiske myndigheter satt i verk flere tiltak som skal bidra til å ivareta kvinners sikkerhet i storbyen.


Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere