RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Ford rett over konsensus

Sist oppdatert:
Bilgiganten Ford innfridde med sitt resultat for fjerde kvartal. Selskapet ser solid bilsalg fremover og øker guiding på 2003-produksjonen
Ford har lagt frem et resultat for fjerde kvartal på 8 cent pr. aksje før engangsposter, mens det var ventet 7 cent pr. aksje ifølge Thomson First Call.

Ifølge en pressemelding, fikk Ford et helårsresultat på 1,38 milliarder dollar før ekstraordinære poster, eller 1,47 dollar pr. aksje.

Når det gjelder 2003 skriver selskapet at de forventer et nytt godt år for bil- og lastebilsalget.

- Selv om utsiktene for den amerikanske økonomien fortsetter å være usikker, forventer vi at 2003 vil være et nytt godt år for bil- og lastebilsaget, sier finansdirektør Allan Gilmour i Ford i en kommentar til tallene.

Ford forventer at etterspørselen vil være på 16,5 millioner kjøretøyer i USA, og Ford legger opp til en produksjon i Nord-Amerika på 1,035 millioner biler og lastebiler i første kvartal. Det er en økning på 25.000 fra guidingen gitt i begynnelsen av januar.

Tallene

Inkludert engangsposter fikk Ford et underskudd på 130 millioner dollar i fjerde kvartal, eller 7 cent pr. aksje. Justert for restruktureringskostnader og engangsposter endte det på pluss 8 cent, 1 cent over konsensus.

Konsernet hadde inntekter på 41,6 milliarder dollar i fjerde kvartal, opp 869 millioner fra året før.

For 2002 som helhet endte omsetningen på 162,6 milliarder dollar, opp en drøy prosent fra 2001.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere