RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fordelen med å spille fotball

En vennskapelig fotballkamp forbrenner mer fett enn en joggetur, viser studie.

(SIDE2): Å spille fotball med venner gjør at du forbrenner mer fett og bygger mer muskler enn om du jogger, mener danske forskere. Fotball gjør deg også mindre sliten fordi du har det gøy når du trener.

Forskjellen
- Dette er gode nyheter for dem som foretrekker å spille fotball med kompisene sine, sier doktor Gary O'Donovan ved University of Exeter til AP.

37 menn i alderen 31 til 33 år deltok i den tre måneder lange studien.

For å sammenligne effekten av en joggetur og det å spille fotball, festet forskerne hjertemåler på mennenes bryst. De sammenlignet også blodprøver og muskelvev før fotballkampene og joggeturene.

Hver treningsøkt varte i en time og fant sted tre ganger i uka. Etter 12 uker fant forskeren ut at prosentandelen kroppsfett hos fotballspillerne var redusert med 3,7 prosent, sammenlignet med 2 prosent hos joggerne.

Fotballspillerne økte også muskelmassen, mot joggerne som ikke hadde noen merkbar endring.

Gøy er sunt
De to gruppene hadde den samme gjennomsnittlige hjerterytmen, men fotballspillere hadde en bedre treningsøkt på grunn av mer intens aktivitet.

- Fotballspillerne hadde det mer gøy, så de var mer fokusert på å hjelpe lagkameratene og få mål, enn å føle på muskelsmerter, mener Peter Krustrup, leder av studien ved universitetet i København.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere