RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreldre bør snakke mer om sex

Mange foreldre synes det er svært pinlig å prate om seksuell erfaring med sine barn. Ungdommen er derimot lærevillige dersom foreldrene tør å ta opp emnet.

En amerikansk rapport som ble publisert denne uken viser at tenåringer og foreldre er svært delt i synet på tenåringers seksualliv. Rapporten konkluderer med at tenåringer er mer forsiktige enn folk flest tror når det gjelder sex, skriver New York Times.

Ulik oppfatning
Rapporten ble laget etter at forskere gjennomførte en spørreundersøkelse blant 1.008 voksne personer og 1.000 tenåringer. Det viste seg at det var stor forskjell mellom hvordan foreldregenerasjonen og tenåringene oppfattet de unges sexliv.

Dette gjaldt spesielt spørsmål som hvor mange tenåringer har sex, hvor viktig er det for en tenåring å ha sex og hvem er det som påvirker de til å ha sex eller ikke.

Mer bevisst på kjønnssykdommer
Hele 48 prosent av de voksne mente at det var pinlig for en tenåring å innrømme at han eller hun var jomfru, mens bare 26 prosent av tenåringene var enige i dette. Blant tenåringene var det 85 prosent som mente at man bare skulle ha sex i langvarige forhold.

Sarah Brown som ledet kampanjen mener at dagens unge er mer bevisst på AIDS og kjønnssykdommer enn det foreldregenerasjonen var da de var unge. I undersøkelsen opplyste 45 prosent av tenåringene at foreldrene var de som hadde mest å si for om de valgte å ha sex eller ikke, mens 31 prosent mente at det var vennene som i størst grad påvirket dem.

Blant foreldregenerasjonen trodde 48 prosent at det var tenåringenes venner som i størst grad påvirket deres avgjørelser rundt det å ha sex.

- Foreldre undervurderer sin påvirkningskraft. De er ofte så bekymret for hvordan barna deres blir påvirket av andre at de glemmer foreldrerollen, sier Brown.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere