Gå til sidens hovedinnhold

Foreldre fortviler: – Hver eneste kveld ber han om å få slippe å gå på skolen

Helt siden 2013 har foreldrene bedt skolen om hjelp. Nå vurderer de å ta gutten ut av skolen etter at han nok en gang har blitt utsatt for grov vold i skolegården.

(Romerikes Blad): For tre uker siden oppsto nok en grov voldsepisode der gutten ble slått i bakken og sparket i ansiktet mens han lå nede. Foreldrene ble da varslet, og måtte hente gutten hjem.

Romerikes Blad skrev om guttens mobbehverdag allerede i november i fjor. Under en konflikt som da oppsto i klasserommet ble gutten slått, sparket i magen og klort oppover halsen. Etter dette havnet han på sykehus.

Gutten hadde da siden 2013 nærmest daglig blitt utsatt for ulike mobbesituasjoner, og var hjemme fra skolen over en lengre periode fordi han ikke turte å gå på skolen.

Ingen bedring
Etter hendelsen i november i fjor ble det fra skolens side satt inn ulike tiltak. Blant annet fikk gutten, ifølge foreldrene, egen assistent som skulle sørge for trygghet og forhindre vold.

– Vi har bedt skolen om å ta tak i situasjonen helt siden 2013, men vi ser dessverre ingen bedring. Nå vurderer vi å ta gutten vår ut av skolen. Vi orker ikke lenger se på at han ukentlig skal bli utsatt for trakassering og voldsepisoder. De tiltakene som er gjort fra skolens side har ikke fungert, sier faren.

Gutten har nå en ordning der han sitter utenfor rektors kontor når han leveres om morgenen fram til det kommer lærere på jobb som kan følge opp.

Foreldrene er skuffet over at skolen ennå ikke har greid å finne løsninger som gjør at sønnen kan gå på skole som normalt.

– Hver eneste kveld ber han om å få slippe å gå på skolen dagen etter. Sånn skal ikke en niåring ha det. Vi håper så klart at skolen nå finner en løsning, men tiden fram til sommerferien er knapp. Vi hadde ønsket en løsning før skolestart i høst, forklarer faren.

Følger saken
18. mars sendte foreldrene en klage til Fylkesmannen.

Assisterende rektor ved skolen ønsker ikke å kommentere saken.

– Vi forholder oss til skolens handlingsplan. Mer vil vi ikke si, sier rektor.

– Hvorfor er denne saken så vanskelig å løse?

– Det ønsker jeg ikke å kommentere, svarer rektor.

Kommunaldirektøren i den aktuelle kommunen bekrefter at de er gjort kjent med saken.

– Jeg ønsker ikke å kommentere enkeltsaker, men generelt skal våre skoler etablere vedtak som har som målsetting å følge og avslutte en negativ situasjon når konflikter eller mobbing identifiseres. Det er en rekke tiltak som kan settes inn i slike tilfeller, blant annet kartlegging av klassens sosiale miljø, ekstra tilsyn, og større voksentetthet i timene, sier kommunaldirektøren.

– Har fylkesmannen bedt om en redegjørelse i forbindelse med klagen som foreldrene har sendt?

– Generelt sett kan Fylkesmannen i slike saker be om skriftlig tilbakemelding på hva som er gjort fra skolens side.

Les flere saker fra Romerikes Blad her!

Kommentarer til denne saken