Gå til sidens hovedinnhold

– Foreldre glemmer seg

Mye snø, én inngang og mange kjørende foreldre skaper skolevei-kaos på Tåsen.

TÅSEN: – Jeg vil gjerne gi andre foreldre en påminnelse om å ta hensyn i trafikken når de leverer barna sine på Tåsen skole, sier en far på telefon til Nordre Aker Budstikke.

Forholdene i Nordbergveien, med mye snø den siste tiden og det at mange foreldre velger å kjøre barna sine, gjør situasjonen kaotisk og lite oversiktlig. Kanskje glemmer de kjørende foreldrene at det også er små fotgjengere på skoleveien?

Også høsten 2008 skrev NAB om uoversiktelige trafikkforhold ved Tåsen skole.

– Det er vinter, kaldt, brøytekanter på fortauene og 605 barn som skal fraktes til Tåsen skole hver morgen! Dette året har vi pga. ombyggingen én skoleport som alle elevene må passere hver morgen. Det medfører at Nordbergveien blir ekstra belastet i tidsrommet kl. 0800-0830, skriver fungerende rektor Ragnhild Rist, i en melding til de foresatte på skolens nettsider.

Hun skryter av skolepatruljens daglige innsats.

– Vi ber dere foresatte om å respektere skiltingen i veien. Dersom dere trenger å følge barnet inn, må dere finne parkering andre steder enn akkurat utenfor skolen hvor det både er stopp forbudt og parkering forbudt. Spesielt den siste uken har vi vært vitne til flere uheldige og kaotiske situasjoner, både når det gjelder snuoperasjoner og muntlige tilbakemeldinger til vaktene. Vi har full forståelse for at det kan være hektisk i morgenrushet, men vi må kunne forvente at de som stiller opp blir møtt med respekt for det arbeidet de utfører, og at dere som foresatte overholder de trafikkreglene som er rundt skolen, skriver Rist.

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka