RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreldre kjøper bolig der skolene er best

Oslo (NTB): Skolereformen som ble innført i 2006, har gjort foreldre mer bevisste på forskjellene mellom skolene. Mange kjøper hus der de vet skolene kan vise til gode elevresultater.

- Før 2000 trodde alle nordmenn at skolene i landet var like gode. I dag er bevisstheten langt større. Foreldre kjøper hus der skolene er gode. Det skjer over hele landet, sier professor Stein Ludvigsen ved Universitetet i Oslo til Aftenposten.

Ludvigsen leder evalueringen av den store skolereformen Kunnskapsløftet, som ble innført i 2006. Konklusjonen er at den norske skolen er blitt bedre, mye takket være mer tall og data om skolene.

- Reformen har gjort at vi kan utvikle skolen basert på kunnskap, og ikke ideologi. Synsing kan møtes med fakta. Dermed blir skoledebatten mye bedre, sier han.

At skole er viktig for mange, går tydelig fram av eiendomsprospekter, blant annet i Bærum, der skoleresultatene blir tatt med sammen med annen informasjon om boligen og nærområdet.

- Jeg har absolutt inntrykk av at skoleresultater er noe boligkjøpere er opptatt av. Gode resultater er gjerne et tegn på stabile lærerkrefter, og alle ønsker det beste for sine barn, sier eiendomsmegler Torill Nordeidet til avisen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere