*Nettavisen* Nyheter.

Foreldre nekter skyld i «Norges groveste overgrepssak»

Hamar (NTB): Begge foreldrene erklærte seg ikke skyldige i å ha begått vold og svært grove seksuelle overgrep mot sine tre barn da ankesaken startet i Eidsivating lagmannsrett mandag.

02.07.14 16:11

Moren (40) og faren (30) avviser kategorisk tiltalen for årelange seksuelle overgrep mot deres to felles sønner og kvinnens sønn fra et tidligere forhold. Saken ble i tingretten omtalt av aktor, statsadvokat Petter André Johansen, som Norges groveste overgrepssak.

- Nei, svarte begge de tiltalte da lagdommer Bernt Krohg spurte dem om hvordan de stilte seg til skyldspørsmålet.

Tiltalen inneholder beskrivelser av overgrep og grov vold som skal ha blitt begått i en årrekke på forskjellige steder familien har bodd.

Øvre Romerike tingrett hadde full tillit til barnas forklaringer og dømte foreldreparet til 17 års fengsel. Forklaringene var sammenhengende og detaljerte i en slik grad at retten mente det ikke var mulig å gi slike opplysninger uten å ha vært til stede selv.

Ingen av de tre guttene kommer til å møte i lagmannsretten for å forklare seg, men retten har satt av fire dager til avspilling av video- og lydopptak av avhørene de ga under etterforskningen i forkant av tingrettssaken. Sentralt for aktoratet er også tegninger guttene har laget, som skal vise overgrep de skal ha blitt utsatt for. Det finnes verken beslag eller andre tekniske beviser for at overgrepene har funnet sted. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.