RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreldre siktet for seksuelle overgrep mot egne barn

(Romerikes Blad)
Sist oppdatert:
Paret i 30 og 40-årene er siktet for å ha forgrepet seg på sine tre egne barn i en årrekke.

Et par i 30-40-årene fra Nes er siktet for å ha misbrukt sine tre barn seksuelt i en årrekke.

- Jeg kan bekrefte at to personer er siktet for seksuell omgang med barn under 14 år. Hvilken relasjon barna har med de siktede ønsker jeg ikke å kommentere, sier politiadvokat Anne Siv Åvitsland i Romerike politidistrikt til rb.no.

Åvitsland uttaler at politiet av hensyn til de tre barna ikke ønsker å opplyse om sakens forhold, men hun forteller at politiet ser svært alvorlig på saken.

- Svært stygg sak
Raumnes.no skriver at to av de fornærmede barna er under 10 år, mens den tredje er noe eldre. Etter det RB forstår er alle de tre barna gutter.

Gunhild Lærum er bistandsadvokat for de fornærmede barna og forteller at de er tatt ut av foreldrenes hjem og nå er under barnevernets vinger.

- De har det svært tøft, de sliter. Alle de tre barna bærer tydelig preg av hva de har vært igjennom, forteller Lærum.

De tre unge guttene har vært igjennom en rekke avhør og saken har vært etterforsket fra lensmannskontoret i Nes siden anmeldelsen i mai 2011.

- Siktelsen er meget alvorlig, og saken fremstår som svært stygg, sier Lærum.

- Kjenner seg ikke igjen
Paret er foreløpig siktet for straffelovens paragraf 195 1. ledd, med en strafferamme på 21 år. Saken er ferdig etterforsket og skal nå påtaleavgjørelse av politiadvokat Åvitsland, som vil sende en innstilling til statsadvokaten som til slutt vil ta ut en tiltale.

Det siktede parets forsvarere uttaler til Raumnes at de ikke kjenner seg igjen i den alvorlige siktelsen.

- Dette er en meget alvorlig siktelse og en svært alvorlig sak. Men min klient erkjenner ikke de forhold han har blitt siktet for på noen som helst måte, og han kjenner seg ikke igjen i denne beskrivelsen i det hele tatt. Min klient føler siktelsen som en stor belastning, og han er fortvilet, sier den siktede mannens forsvarer, Unni Fries, fra Advokatfirmaet Staff til raumnes.no.

Les flere saker fra Romerikes Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere