RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreldre tiltalt for å ha bundet og kneblet barna

Horten (NTB): Statsadvokaten har tiltalt et ektepar fra Horten i Vestfold for grov mishandling av to mindreårige barn. Blant annet skal moren ha bundet og kneblet barna med gaffateip.

Statsadvokaten Arnfinn Hval har tiltalt ekteparet etter straffelovens paragraf 219 som omhandler familievold. Strafferammen er fire års fengsel. Mishandlingen skal ha pågått i mer enn fem år, og det er ifølge statsadvokaten straffeskjerpende, skriver Gjengangeren.

Begge foreldrene er tiltalt etter den samme straffebestemmelsen, men det skal være moren som har vært den mest aggressive og voldelige, ifølge tiltalen. Hun blir pekt ut som gjerningsperson da de to barna ble teipet sammen og fast til trappen med såkalt gaffateip. Og det var moren som med den samme teipen stoppet alle skrik og protester fra de små, heter det i tiltalen.

Morens forsvarer, advokat Nils Petter Johansen, sier til Gjengangeren at tiltalen ikke stemmer med virkeligheten.

- Det har vært et nytt dommeravhør nå hvor påstandene er avkreftet. Jenta har forklart at moren ikke kneblet eller bandt dem med gaffateip, sier Johansen.

Farens forsvarer, advokat Ole Tom Røed, ønsker ikke å kommentere saken. Det vil heller ikke barnas bistandsadvokat Tone Haugen. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere