Gå til sidens hovedinnhold

Foreldre ville fjerne Iron Maiden-elskende rektor på grunn av «satanistiske bilder»: – Latterlig

Foreldre på en kanadisk skole startet en underskriftskampanje for å få fjernet rektoren, en hardnakket Iron Maiden-fan.

Sharon Burns på Eden High School i St. Catherines i Ontario skal ha delt bilder av seg selv som poserer foran Iron Maiden-effekter på Instagram.

Det førte til at over 500 personer signerte på en digital underskriftskampanje som krevde rektorens avgang, skriver blant andre Independent.

«Som bekymrede foreldre med barn som kan påvirkes av Eden High School ... er vi dypt forstyrret over at rektoren på skolen åpenlyst viste satanistiske symboler og hennes troskap mot satanistisk praksis på hennes offentlige sosiale medier-plattformer, som alle kan se ved å på @edenprincipal (ikke hennes personlige konto)», het det i begjæringen.

«666-skilt»

Fredag ble kampanjen, som ble startet av en bekymret mor ved navn Debbi Lynn, oppdatert til å presisere at kravet om å få fjernet Burns ikke var på grunn av hennes kjærlighet for heavy metal-musikk. I stedet gjaldt det et bilde av hennes «eget håndskrevne 666-skilt».

Nummeret 666 brukes for å representere antikrist, eller djevelen, og har blitt ofte brukt på albumbildene til Iron Maiden, som for eksempel på «The Number of the Beast».

«Ingen bryr seg om Eden-rektor Sharon Burns kjærlighet for Iron Maiden... Det er hjertet rundt '666' foreldrene er bekymret for. #GetTheWholeStory», lyder et av innleggene fra underskriftskampanjen.

Blant de andre bildene som ble brukt på Change.org var også et bilde av rektoren som gjorde «djeveltegnet» med hånda.

Fjernet

Det skulle derimot ikke gå lang tid før en ny underskriftskampanje dukket opp, men denne gang for å vise støtte til rektoren. Mandag morgen hadde den skaffet over 19.500 underskrifter.

«Det er latterlig at en gruppe med foreldre dømmer hennes rolle som rektor kun basert på et Instagram-innlegg (om å like bandet Iron Maiden. Det er det). Eden High School er en offentlig skole. Ikke en kristen skole», heter det i kampanjen som er kalt «Vi trenger fru Burns».

Og mandag ettermiddag kan de se ut som motstemmene har hjulpet, for da Nettavisen prøvde å søke opp den opprinnelige kampanjen, står det at kampanjen er avsluttet.

Det opprinnelige Instagram-innlegget til Burns er heller ikke å finne lenger, etter at rektoren selv fjernet det.