RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreldrene: - Slipp henne, vær så snill

Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag.
Arkivbilde av den 16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne som har vært savnet siden natt til søndag. (Privat / NTB Scanpix)
Sist oppdatert:
Instendig bønn fra Sigrid Schjetnes foreldre.

Foreldrene til savnede Sigrid Schjetne tror datteren kan ha blitt bortført og ber gjerningsmennene melde seg til politiet.

Ingrid Giskegjerde (46) og Tom Schjetne (46) står fram i lørdagens utgave av VG, hvor de retter en personlig oppfordring til dem som eventuelt måtte ha bortført datteren:

- Meld deg, og gjør det i tide. Slipp henne, vær så snill. Det er jo ikke for sent. Du er ingen morder ennå. Det er så stor forskjell på å kidnappe noen og ta livet av noen, sier Giskegjerde.

Paret sier de har tenkt seg nøye om før de valgte å stå fram i pressen. De ønsker å rette en stor takk til alle de frivillige som har deltatt i letingen etter datteren.

- Det er dette som holder oss oppe. Alle som er med. Alle som leter. Den massive støtten. Det har vært helt vilt. Det er ingenting vi kunne forvente. Vi er bare så takknemlige, sier Schjetne.

Faren forteller at Sigrid alltid er punktlig, og da hun ikke kom hjem til avtalt tid natt til forrige søndag, skjønte at de at noe var galt.

De begynte letingen med en gang, og etter at to gutter også fant hennes sko og mobiltelefon ute, ble foreldrene sikre på at noe hadde skjedd, og ringte politiet.

- Hun sendte ikke sms-en
En av de få sporene politiet sitter med etter savnede Sigrid Giskegjerne Schjetne (16), er en sms som ble sendt fra hennes mobiltelefon klokken 00.15 natt til søndag. Det var det siste livstegnet fra henne.

I sms-en sto det «chiller'n hjemme», og meldingen ble sendt til en venninne som hun tekstet med mens hun gikk hjem.

Venninnene til Sigrid tror imidlertid ikke at det er 16-åringen selv som skrev meldingen. TV 2 har snakket med flere av hennes venninner, og de mener det er en gjerningsmann som har skrevet sms-en.

- Det er ikke en normal måte for henne å uttrykke seg på, sier de til tv-kanalen.

Politiinspektør Hanne Kristin Rohde bekrefter at de har fått den samme informasjonen. Det jobbes nå intenst med å finne ut av hvem som sendte sms-en.

Politiet etterforsker saken som en krimsak, men har få spor. Det de har funnet som tilhører Sigrid, er to sko, en sokk og hennes mobiltelefon.

Letingen fortsetter lørdag
Letingen etter den savnede 16-åringen fortsetter for fullt i helgen, og det er ventet at så mange som tusen frivillige kan komme til å delta i søket.

Lørdag klokken 12 er det samling for de som ønsker å delta letingen ved Østensjø skole.

Politiet opplyser i en pressemelding lørdag formiddag at det ikke er noe nytt å melde fra etterforskningen.

- Det er per nå ingen ny utvikling i Sigrid-saken. Blir det en utvikling vil det formidles til media, skriver politiet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere