HAUGESUND (Nettavisen): Mandag klokken 10.00 får Johny Vassbakk dommen. Han står tiltalt for å ha drept Birgitte Tengs natt til 6. mai 1995 (se faktaboks under).

Ett eneste DNA-funn knytter ham til drapet. Men Vassbakk har hele tiden nektet for å ha noe som helst med saken å gjøre.

Like iver klokken 10.00 leses slutningen opp, altså konklusjonen. Deretter går det fire timer på å lese opp de mest sentrale delene av dommen.

Les også: Foreldrene til Birgitte Tengs dropper erstatning hvis Johny Vassbakk ikke dømmes for drapet

Når dommen skal avsies kan det bli uten at foreldrene til Birgitte Tengs er i retten.

– Jeg vet ikke om de møter, skriver bistandsadvokat John Christian Elden til Nettavisen.

Foreldrenes andre bistandsadvokat, Erik Lea, oppgir til Nettavisen at de tar en avgjørelse i løpet av søndag kveld på om de møter i retten.

Les også: Johny Vassbakk holdt på å drepe psykolog: Strammet snor rund helsen hennes

Foreldrene har fulgt rettssaker for drap på deres datter i tre runder. To ganger på slutten av 1990-tallet da Tengs fetter først ble dømt og så frikjent i ankesaken.

Deretter har de for det aller meste fulgt den siste rettssaken som varte i flere uker i høst og tidlig vinter.

Å få rippet opp i grufulle detaljer har vært svært tungt. Flere ganger har de også forlatt rettsbygningen før rettsdagen var over.

Uavhengig av utfall mandag blir det høyst sannsynlig enda en rettsrunde. En flere uker lang ankesak er allerede forhåndsberammet i Gulating lagmannsrett til høsten.