Foreldrene til Lisa (17) snakker ut

Hundervis av mennesker lette etter Lisa (17) i fem dager før hun ble funnet.

Hundervis av mennesker lette etter Lisa (17) i fem dager før hun ble funnet. Foto: Polisen (Handout) / Björn Larsson Rosvall (TT / NTB Scanpix)

De ble rammet av en families verste mareritt da Lisa (17) ble funnet drept.

Da 17 år gamle Lisa Holm ble funnet drept i Sverige, sto landet stille. Overalt snakket man om Lisa. Også her i Norge kom sympatisorgen sterkt til uttrykk.

Nå forteller foreldrene hennes om den store sorgen og savnet etter Lisa i et intervju med lokalavisa Skaraborgs Allehanda. I intervjuet sier foreldrene at de helt til siste slutt håpet at de skulle finne henne i live.

- Håpet var virkelig det siste som forlot oss. Selv om vi i dag vet, er vi som i en boble der vi et eller annet sted tror at hun skal komme hjem igjen, sier foreldrene.

Les også: Bølge av sympatisorg etter Lisa Holm-drapet

Noen familiemedlemmer var med å lete etter Lisa, mens andre ble igjen hjemme, tilfelle hun skulle dukke opp. Men Lisa kom aldri hjem igjen, hun ble funnet død fem dager etter at hun forsvant fra kafeen hvor hun jobbet i Kinnekulle.

– Vi forstår ikke, det føles så totalt meningsløst. Om og hvorfor er spørsmål som hele tiden sirkulerer i hodene våre. Dette er det absolutt verste som kan skje, vi lever i et mareritt, sier familien til den svenske avisen.

Familien understreker at intervjuet med Skaraborgs Allehanda er det eneste de kommer til å gi, men de stiller opp blant annet for å takke alle som har hjulpet dem. Ikke bare frivillige, men også politiet.

Les også: Svensk politi: - Det føles ynkelig å skulle beklage til Lisas familie

Nå vil familien å leve videre, for Lisas skyld.

– Hun hadde aldri villet at vi bare skulle sitte her. Hun siktet alltid fremover, det vil hun at vi gjør også.

Familien gruer seg nå til rettsprosessen, og har en oppfordring til alle foreldre.

- Klem barna deres ofte og mye. Du vet aldri når det er for sent.

Samme dag som Lisa ble funnet ble to brødre fra Litauen, på 31 og 35 år pågrepet, mistenkt for drap. En kvinne (34) ble også mistenkt for å ha holdt lovbruddet skjult.

Les også: De siktede i Lisa Holm-saken fremstilles for varetekt

Les også: Den siktede kvinnen i Lisa Holm-saken løslatt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.