RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreldres alkovaner påvirker

De voksnes forhold til alkohol påvirker tenåringer - spesielt i 14-årsalderen, hevder studie.

(SIDE2): En studie med mer enn 4.700 tenåringer viser at foreldrenes alkoholvaner påvirker tenåringer både direkte og indirekte.

Studien kom fram til at tenåringene gikk i fortsporene til foreldre som drakk svært mye. Det viste seg også at mange tenåringer med foreldre som drakk, så på dette som at de hadde løs moral, og dette igjen førte til større likegyldighet i forhold til alkoholinntak.

Alkohol og oppdragelse
At foreldre er klar over på hvilke måte de påvirker barna, kan være en drivkraft for å søke hjelp for eventuelle alkoholproblemer, eller det å forbedre sine holdninger til oppdragelse overfor barna, mener studieleder Shawn J. Latendresse, ved Virginia Commonwealth University.

Studien inkluderer 4731 finske tenåringer og deres foreldre. De voksne ble spurt om sine tidligere og nåværende alkoholvaner, i tillegg til alkoholproblemer. Barna ble spurt om sitt forhold til alkohol da de var 14 og 17 år, og om sitt syn på situasjonen i hjemmet, skriver Reuters.

Foreldre som drakk mye, viste seg å være mer avslappet i forhold til å følge med på når tenåringene kom og gikk i hjemmet, dette samtidig som de straffet barna oftere. Disse tendenese gjorde at sannsynlighet for at tenåringene drakk eller ble fulle var større, spesielt da tenåringene var i 14-årsalderen.

Følg med på våre helsesider her.

Er du fornøyd med Side2? Vi vil gjerne ha dine tilbakemeldinger. Klikk her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere