RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Bjørn-Frode Løvlund (Østlendingen)

Foreleseren tabbet seg ut - eksamen avlyst

Sist oppdatert:
550 studenter fikk eksamen avlyst. - For å gjøre en lang historie veldig kort, dette er min feil, beklager faglæreren.

(ostlendingen.no): Fredag skulle over 550 studenter ved Høgskolen på Rena hatt økonomi-eksamen. Men nå er den avlyst etter at foreleser i faget, Harald Romstad, hadde lagt ut eksamensoppgaven på nett alt for tidlig.

- For å gjøre en lang historie veldig kort, dette er min feil. Sannsynligheten er stor for at jeg har tabbet meg ut, erkjenner faglærer og foreleser ved Høgskolen i Hedmark, Harald Romstad, overfor Østlendingen.

Han forklarer overfor Østlendingen at morgendagens eksamen skulle ha blitt gjennomført av studentene hjemmefra via internett. De skulle ha fått tilgang på eksamensoppgaven først fredag morgen, men ved en feil ble oppgavene publisert av Romstad allerede torsdag.

Trolig ny eksamen i januar
For studentene ved høgskolen betyr dette at eksamen nå blir utsatt til ut i januar.

- Vi har vurdert flere muligheter. Det ene var å få til ny eksamen før jul, men det blir for mye press for studentene. I tillegg består morgendagens nå avlyste eksamen av tre forskjellige oppgaver. Eksamen som skulle ha vært avholdt i morgen har studenter fra forskjellige studieretninger og alle skulle ha fått en eksamensoppgave tilpasset sin egen studieretning. Det gjør det umulig å få til en ny eksamensoppgave før over nyttår, sier Harald Romstad til Østlendingen.

Student: - Amatørmessig
Østlendingen har vært i kontakt med en av de mange studentene som nå har fått morgendagen endret.

- Jeg fikk en tekstmelding om det som hadde skjedd klokken 19.30 i kveld. Det som har skjedd er veldig synd. Jeg har jobbet hardt for dette i lang tid nå, sier studenten som ønsker å være anonym.

- Det at eksamen blir utsatt til ut i januar kan by på problemer. Da har jeg litt annet å tenke på enn dette faget. Dette syns jeg rett og slett er ganske amatørmessig av Høgskolen, sier studenten.

- Forsøker fleksible løsninger
Foreleser Harald Romstad sier til Østlendingen at han er veldig lei seg for det som har skjedd.

- Da jeg oppdaget hva som hadde skjedd, ønsket jeg bare å forsvinne fra jordens overflate. Jeg er bare rett og slett fryktelig lei meg, sier han.

- Vi må prøve å finne en fleksibel ordning og forsøker i det lengste å unngå at elevene skal bli skadelidende på grunn av dette. Vi må finne et tidspunkt som passer alle, sier Romstad.

- Vi hadde ikke annet valg enn å avlyse eksamen på bakgrunn av det som har skjedd. Dette er veldig uheldig. Det er Høgskolens fulle og hele ansvar det som har skjedd. Vi kan ikke annet enn å beklage overfor studentene, sier Dekan ved Høgskolen i Hedmark, Peer Jacob Svenkerud,.

Studentene som oppdaget feilen
– Hvordan ble feilen oppdaget?

– Så vidt jeg har forstått, var det studentene selv som meldte fra om at eksamensoppgaven hadde blitt lagt ut for tidlig.

Les flere saker i Østlendingen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere