RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
En barnefar ble pågrepet onsdag ettermiddag og siktet for legemsbeskadigelse under særlig skjerpende omstendigheter etter at et barn på cirka ett år ble funnet død i Leksvik i Nord-Trøndelag. Politiet og krimtekniker jobber på stedet.
En barnefar ble pågrepet onsdag ettermiddag og siktet for legemsbeskadigelse under særlig skjerpende omstendigheter etter at et barn på cirka ett år ble funnet død i Leksvik i Nord-Trøndelag. Politiet og krimtekniker jobber på stedet. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Foreligger ingen dødsårsak for ettåringen

Sist oppdatert:
Obduksjonen av ettåringen som døde i Vanvikan onsdag, har ikke gitt svar om dødsårsaken.

Steinkjer/Oslo (NTB): – Obduksjon ble gjennomført i går. Det foreligger ingen obduksjonsrapport ennå, men hovedtrekkene har blitt formidlet til politiet, sier lensmann Gunnar Solli i Leksvik og Inderøy på en pressekonferanse fredag.

Foreldrene skal avhøres av politiet fredag, før de framstilles for fengsling klokken 12 og 14. Politiet vil be om at fengslingsmøtene foregår bak lukkede dører. Etter fengslingsmøtet vil politiet kalle inn til en ny pressekonferanse. De to foreldrene er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge.

– Vi knytter siktelsen direkte opp mot at barnet er dødt. Det betyr at vi har skjellig grunn til å mistenke at det har vært en form for opptreden som har ført til barnets død, sier politiinspektør Sigbjørn Bjerkem i Nord-Trøndelag politidistrikt.

Nekter straffskyld
Den siktede farens forsvarer har opplyst at den første legen som undersøkte barnet konkluderte med at barnet døde av kveling som følge av oppkast.

– Det er konstatert at det var oppkast på barnet, men vi ønsker ikke å gå inn på innholdet i obduksjonsrapporten, sier Solli.

Den 29 år gamle faren har nektet straffskyld etter at parets ett år gamle sønn døde onsdag. Torsdag ble også den 26 år gamle moren siktet i saken på bakgrunn av opplysningene politiets etterforskning har frambrakt. Moren hadde torsdag kveld ikke fått snakket med sin advokat.

– Men jeg går ut fra at hun vil benekte straffskyld, ettersom faren gjør det, sier morens forsvarer Tore Angen til VG.

Fengsling fredag
– Faren har så langt fortalt at han i løpet av de siste to døgnene før dødsfallet ikke observerte noe som kan forklare hvordan eller hvorfor sønnen døde. Han og moren har helt samsvarende forklaringer om dette, sier Nilsen til NTB.

Det var en lege som meldte fra om dødsfallet klokka 12.40 onsdag. Barnet var allerede dødt da legen kom til stedet. Ifølge farens forsvarer var det moren som fant gutten død på soverommet.

Barnets bistandsadvokat
Advokat Anders Kjøren er oppnevnt som bistandsadvokat for det avdøde barnet, og sier til NTB at han skal «ivareta hans interesser som om han var i live».

Politiet kjenner fortsatt ikke bakgrunnen for at barnevernet tirsdag besøkte familien og ba om bistand fra politiet, men fylkesmennene i både Sør- og Nord-Trøndelag oppretter nå tilsynssak.

Fylkesmannen i Nord-Trøndelag skal nå lede det fylkeslege Marit Kverild kaller «et regionalt tilsynsteam». Selv om Leksvik kommune ligger i Nord-Trøndelag, har den felles barnevernstjeneste med flere sørtrønderske kommuner, ifølge Trønder-Avisa.

Kripos vil avslutte de tekniske undersøkelsene på åstedet fredag.

29-åringen er tidligere dømt for volds- og narkotikakriminalitet, men ikke for handlinger som kan relateres til hva som skjedde da ettåringen døde. Mannen skal ha hatt en langvarig rushistorie, ifølge VG.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere