Foreløpig Hercules-rapport: Ingen enkeltpersoner klandres

Nikkaluokta/Oslo (NTB-Fredrik Ljone Holst): Mannskapets feilvurderinger og for dårlig flygeledelse var noen av årsakene til Hercules-ulykken i mars i fjor. Havarikommisjonen mener ingen enkeltpersoner kan klandres.

27.08.13 12:24

Både det norske Luftforsvaret og det svenske luftfartsverket får kritikk i den foreløpige versjonen av svenske havarikommisjonens rapport, skriver Norrbottens-Kuriren. Rapporten er hemmeligstemplet.

Det norske Forsvaret ønsker ikke å kommentere opplysningene den svenske avisen bringer, med henvisning til at det ikke er den endelige rapporten som omtales.

- Vi får opplyst fra havarikommisjonen at arbeidet med rapporten ennå ikke er avsluttet. Vi vil derfor vente til den er helt ferdigstilt, men da vil vi selvfølgelig forholde oss til den og lære av den, sier presse- og informasjonssjef, kaptein Brynjar Stordal, til NTB.

- Forsvaret synes det er svært uheldig at den uferdige rapporten har lekket. De siste høringsinnspillene ble ferdig først sist fredag, så det kan fortsatt bli endringer i den endelige versjonen, forklarer fungerende kommunikasjonssjef i Luftforsvaret, kaptein Stian Roen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.