- Vi har stått i en redningsaksjon, og det gjør vi fortsatt. Vi har hatt betydelig med mannskaper inne i rasstedet. Det har ikke medført noen konkrete funn så langt, men vi jobber med full styrke. Det vil fortsette over kvelden og natten, sier innsatsleder Roger Pettersen under en pressekonferanse klokken 15.30.

Det er fremdeles to team som jobber i skredområdet, som får bistand fra USAR-team.

- Vi mener det fortsatt er mulig å finne overlevende på bakgrunn av de forhold som det er redegjort for. Det gjør vi inntil noe annet blir bestemt av politimesteren i Øst politidistrikt og hennes stab, fortsetter Pettersen.

Samleside: Les alt om skredet i Gjerdrum her

Flytter seksmannsbolig for hånd

- Det søkes hele tiden. Vi jobber etter områder hvor politi har gjort etterretning med hunder, og så kommer vi inn i etterkant, det sier innsatsleder brann, Morten Thorsen.

Han opplyser at redningsmannskapene må flytte en seksmannsbolig for hånd, og at dette arbeidet tar tid.

Se politiets pressekonferanse øverst i saken.

- Det tar tid, vi er inne og jobber, ute og har møter, da er hundene inne og søker, sier Thorsen.

Regionsleder i NVE, Toril Hofshagen opplyser at de fremdeles kontinuerlig overvåker området, og bistår kommunen.

- Det er ikke større risiko for skred andre steder nå etter skredet i Gjerdrum, enn det var før skredet i Gjerdrum, sier hun.

Fokuserer redningsarbeidet på tre steder

- Det er ikke meldt om nye funn, opplyste innsatsleder Roger Pettersen under pressebriefen klokken 12.00.

Han uttalte at redningsmannskapene nå fokuserte arbeidet sitt på tre områder.

Også Forsvaret var tilstede under en tidligere pressebrief. Sjef for innsatsstyrke, Jacob Helgesen, opplyste at de blant annet bidro med etteretningsanalytikere, som er eksperter på å tyde dronebilder.

- Nå har vi også ingeniørsoldater som er spesialtrent på søk, som støtter arbeidet som foregår i skredet.

- Sorgfulle og fortvilte

Ordfører Anders Østensen (Ap) sa at de nå jobber med å skape en så normal hverdag for barna som mulig.

- Vi er veldig sorgfulle og fortvilte over det utfallet dette raset har hatt. Vi har stor medfølelse med de pårørende, og vi håper at de som fortsatt er savnet kan bli funnet, sa han.

Stine Thorstensen, rektor på ungdomsskolen:

- Som Anders sa er det viktig å bidra til at ungdommen får tilbake hverdagen og en viss form for normalitet i form av struktur og rammer, en kjent skolehverdag. Planen var i utgangspunktet vært at vi skal starte med alle elever i morgen tidlig.

Hun opplyste at skolestarten har blitt utsatt til slutten av uken, hvor skolen vil deles i to på grunn av koronarestriksjonene.

Redningsaksjonen pågår for fullt

- Redningsaksjonen pågår for fullt. Vi har startet opp igjen med aktiviteter som skal gjennomføres i løpet av dagen. Vi er fortsatt i en redningsaksjon, sa innsatsleder Roger Pettersen under pressekonferansen klokken 09.00, og fortsetter:

- Vi mener fortsatt vi kan finne overlevende.

Innsatslederen sier at hverdagen nå på en måte har kommet til Gjerdrum og Ask, og at det er mange praktiske utfordringer som kommunens innbyggere står overfor sammen med sin kommune.

Innsatsleder brann, Morten Thorsen, opplyste at redningsaksjonen fremdeles pågår, og at mannskapet som nå er i gang skal holde på til klokken 16.00 før vaktbytte.

- Det gjøres en kjempejobb der ute som er skikkelig tung, sa han.

Kulden i området jobber mot redningsmannskapene i arbeidet med å finne overlevende, medga Halvard Stave, medisinsk leder for helsevesenets arbeid i området.

– Vi er i et rasområde, og vi har vært veldig tydelige i rådene som vi har gitt politi og brann, at så lenge det er hulrom tilgjengelig i skredmassene på de stedene der de savnede kan ha oppholdt seg, så er det mulig å overleve. Vi er nødt til å avsøke hulrommene, og vi må være sikre på at alle aktuelle hulrom er avsøkt før vi kan si at vi avslutter den innsatsen, sa Stave.

Se politiets pressekonferanse fra klokken 09:

Syv personer omkommet

I alt ti personer var savnet etter skredet som gikk natt til onsdag 30. desember. Søndag ble tre døde personer hentet ut av skredområdet, og dermed er i alt sju personer bekreftet omkommet.

Lisbeth Neraas (54), Bjørn-Ivar Grymyr Jansen (40), Alma Grymyr Jansen (2), Eirik Grønolen (31) og Marius Brustad (29), er bekreftet omkommet i skredet i Gjerdrum.

Fremdeles en redningsaksjon

Operasjonsleder Sveen understreket mandag morgen at det fortsatt søkes med håp om å finne overlevende, og at nattens innsats har vært rettet mot områder og strukturer der det er håp om å finne folk.

Til TV 2 opplyste politiet at letemannskaper og hunder var hentet ut fra skredområdet for å hvile og at det aktive søket skulle gjenopptas i 8-9-tiden. Området ble i mellomtiden overvåket fra utsiden av skredet.

Les mer: Casper Ruud i sorg – nær venn døde i Gjerdrum-raset

Avhengig av hulrom

Innsatsleder helse Gunnar Farstad fortalte på en pressebrifingen søndag kveld at det ikke er umulig at noen kan ha overlevd, til tross for den kalde temperaturen.

– Forutsetningen er at de ligger i et hulrom i en bygningsmasse, sa han.

– Det er historier fra andre steder i verden, riktignok stor sett med høyere temperatur, der man har overlevd lenge. Det avhenger av at man befinner seg i et hulrom der det også er isolasjon, sa Farstad.

Han la til at det er norske erfaringer med at folk har overlevd med langt under 20 grader i kjernetemperatur.