RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreløpig innenriksmeny fredag 24. januar

Sist oppdatert:

Kinshasa: Rettssaken mot Joshua French fortsetter fredag. French står tiltalt for å ha drept Tjostolv Moland. NTB dekker. Foto, video. NTB direkterapporterer.

Kunder som ønsker å bruke NTBs dekning på eget nettsted, kan bruke følgende embed-kode (innebyggingskode):

Alternativt, følgende syndikeringskode (Gruppe-ID): 6AD9F06C-CAF1-453 C-A96E-F27AEDA3AE16

Davos: Verdens økonomiske forum arrangeres i Davos med politiske og økonomiske ledere fra hele verden på deltakerlisten.

Pressefrokost med statsminister Erna Solberg og finansminister Siv Jensen. 100 dager i regjering kl. 08.00. NTB dekker. Foto, video.

Pressemøte med kronprinsparet fredag. De skal delta på en klimasesjon som Statkraft er arrangør for. Pressemøtet finner sted fredag 09.30 utenfor Hotel Derby der kronprinsparet vil være tilgjengelig for pressen sammen med konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen, Statkraft og Anders Mjåset, MESH og Global Shapers. NTB dekker. Foto, video.

Oslo: Boeings VD Mike Fleming er i Oslo og vil snakke om bl.a. Dreamlineren. Sted: Grand Hotel. Tid: 09.00-10.00. NTB dekker. Foto.

Hamar: Et ektepar som er dømt til 17 års fengsel for omfattende overgrep mot sine tre barn, får saken opp på nytt i januar. Ekteparet er funnet skyldig for seksuell omgang med barn under ti år, voldtekt, overgrep og vold. Det er prosedyrer fredag. NTB dekker.

Eidsvoll: Eidsivating lagmannsrett behandler ankesaken mot moren i Alvdal-saken som i Nedre Romerike tingrett ble dømt til forvaring i 14 år for overgrep. Det er prosedyrer fredag. Sted: Eidsivating lagmannsrett. NTB dekker.

Oslo: SVs landsstyre. Fungerende partileder Bård Vegar Solhjell taler til SVs landsstyre fredag 24/1 kl. 11.30. Åpent for presse. SV arrangerer landsstyremøte, fredag 24.-lørdag 25. januar. Sted: Miljøhuset, Mariboesgt 8, 5 et. Kontakt: Tone Foss Aspevoll, 91720267. NTB dekker.

Stavanger: 23.-25. januar arrangerer KrF sin lokalpolitikerkonferanse på Scandic Forus hotell i Stavanger. Konferansen åpner fredag med fungerende leder i KrF Dagrun Eriksens tale kl. 10.45. I etterkant blir det gitt anledning til separatintervjuer. Parlamentarisk leder Hans Olav Syversen vil snakke om KrFs posisjon etter valget, før det blir debatt. Lørdag kl. 11.00 får konferansen besøk av kommunalminister Jan Tore Sanner, som vil dele sine tanker om kommunereform. Sted: Scandic Forus hotell. Dekkes ikke, men vi kommer trolig med en sak.

Oslo: Begravelse etter helikopterulykken. Anders Nakstad begraves fra Grefsen kirke fredag 24/1 klokken 10.00. Adressen er Gladsvei 45, 0489 Oslo. Begravelsen er åpen for alle, også pressen, og familien ønsker ikke å legge noen begrensninger for mediene. Det vil være mulig å filme og ta bilder, men familien ønsker ikke nærbilder eller intervjuforsøk overfor enke og sønner / nær familie. Av praktiske hensyn kan pressen bli henvist til galleri eller annet egnet sted under gudstjenesten. Sted: Grefsen kirke. Tid: 10.00. Registreres. Foto.

SSB:

Rapport: Inntektsvekst over livsløpet

Byggekostnadsindeks for veianlegg

Elvefiske etter laks, sjøørret og sjørøye

Virksomheter

Avfall fra bygg og anlegg

Dekkes ikke:

Stortinget: Høring i kontroll og konstitusjonskomiteen ang. forslag om å språklig fornyelse av Grunnloven. Et utvalg ledet av Hans Petter Graver kom i sep. 2012 med rapporten m utarbeidelse av språklig oppdaterte tekstversjoner av Grunnloven på bokmål og nynorsk. Anders Anundsen, Per-Kristian Foss og Michael Tetzschner har foreslått en språklig fornyelse av Grunnloven. Per Olaf Lundteigen er saksordfører, frist for innstilling er 29. april.

Bergen: Flaggkommandør Nils Andreas Stensønes overtar kommandoen som styrkesjef over Natos stående marinestyrke (SNMG1). Fredag klokken 10:00, inviteres pressen til å overvære kommandoskifte om bord på fregatten KNM Thor Heyerdahl, ved Festningskaien i Bergen sentrum.

Oslo: Etter avtale med Sporveien og i samarbeid med NetCom og Tele2 har Telenor igangsatt bygging av høyhastighets mobilnett i Oslos t-banetunneler. Nå inviteres pressen til en markering på Grorudbanen, som blir først ut med raskere mobilnett. Pressekonferansen skjer om bord i en T-banevogn som kjører fra Vestli mot sentrum. Sted: Vestli stasjon, oppmøte på perrongen. Pressetreffet vil være i bakerste vogn. Tid: 09.55. Avgang 10.06. Ankomst Nationaltheatret 10.36.

Tromsø: Arctic Frontiers-konferansen for arktiske spørsmål. På deltakerlisten står også Finlands utenriksminister Erkki Tuomioja, Islands utenriksminister Gunnar Bragi Sveinsson, Grønlands statsminister Aleqa Hammond. Konferansens tema er «Humans in the Arctic», og politikere, næringsdrivende og forskere fra en rekke land vil drøfte spørsmål knyttet til blant annet skipsfart, energiproduksjon, fiskeri og helse. Konferansen har en policydel og en vitenskapsdel, og arrangeres for åttende gang i tidsrommet 19.- 24 januar på Universitetet i Tromsø – Norges arktiske universitet. Sted: Universitetet i Tromsø.

New York/Washington: Den norske utenriks- og forsvarskomiteen er på reise i USA. Varer fra 19.-24. januar. Fredag 24. januar blir det møter i forsvarsdepartementet og samtaler om kampflyprogrammet hos Lockheed Martin og Joint Programme Office. Det er ventet at forbindelsene mellom Norge og USA, transatlantiske forhold, energispørsmål, og aktuelle utenriks-, sikkerhets- og forsvarspolitiske spørsmål vil stå sentralt i samtalene i Washington DC.

Oslo: Barneranssaken i Oslo tingrett fortsetter på tredje uken.

Oslo: Rettssak mot paret som sto bak aksjespareklubben TA Invest. De to er tiltalt for grove bedragerier på 340 millioner kroner. Saken skal etter planen vare til 14. mars. Sted: Oslo tingrett.

Gjøvik: En 28-årig afghansk mann er tiltalt for å ha drept sin 17-årige kone med kniv på Grua i Oppland i fjor sommer. Rettssaken kommer opp for Gjøvik tingrett 13. januar. Ifølge tiltalen stakk mannen jenta tre ganger i magen med kniv, og dødsårsaken var forblødning etter kort tid. Tiltalen lyder på forsettlig drap. Det er satt av ti dager til saken. Sted: Gjøvik tingrett.

New York/Washington: Den norske utenriks- og forsvarskomiteen er på reise i USA. Varer fra 19.-24. januar. Fredag 24. januar blir det møter i forsvarsdepartementet og samtaler om kampflyprogrammet hos Lockheed Martin og Joint Programme Office. Det er ventet at forbindelsene mellom Norge og USA, transatlantiske forhold, energispørsmål, og aktuelle utenriks-, sikkerhets- og forsvarspolitiske spørsmål vil stå sentralt i samtalene i Washington DC.

Oslo: Rettssak om markedsdeling og prissamarbeid. NCC Roads AS fikk et forelegg fra Konkurransetilsynet på 140 millioner kroner for brudd på konkurranseloven og EØS-avtalens art. 53. Forelegget var begrunnet med at NCC og Veidekke hadde samarbeidet om markedsdeling og anbud gjennom fire år fram til 2008. Samarbeidet dreide seg om asfalteringsoppdrag utlyst av Statens vegvesen region Midt og Trondheim kommune. Partene er ikke uenige om de faktiske forholdene. NCC aksepterer imidlertid ikke forelegget, og hevder det var en utro ansatt som opptrådte på egen hånd i strid med instrukser og opplæring. Saken går mandag til fredag i sal 369 med Finn Haugen som administrator Sted: Oslo tingrett.

Tromsø: Nordlysfestivalen. Stor musikkfestival med utallige arrangementer. Høydepunktet i år er Bolsjojballetten som har to forestillinger lørdag 1. februar og søndag 2. februar.

Oslo: Ny bok om gender i Forsvaret. Hvilken betydning har det for en militært oppdrag at halvparten av befolkningen i et konfliktområde er kvinner? Hvordan forholder militære styrker seg til seksualisert vold mot både menn og kvinner som en bevisst strategi av væpnede parter i en konflikt? Disse, og mange andre spørsmål knyttet til hvordan kjønn, identitet og feminine og maskuline verdier virker i krig og konflikt, forsøker boken «Gender i Forsvaret» å gi svar på. Lansering av boken fredag 24. januar i Oslo Militære Samfund. Sted: Oslo Militære Samfund. Tid: 09.30.

Bergen: Jonsvollskvartalet åpnes i Bergen. Der samles landets største finansfaglige miljø. Grunnsteinnedleggelse fredag på hjørnet av Jonsvollskvartalet og Teatergaten. Tid: 12.30.

Verdens rikeste mann, Bill Gates, møter verdensmesteren i sjakk, Magnus Carlsen, i Skavlan fredag 24. januar. I tillegg kommer Blondie-vokalisten Debbie Harry og Philomena Lee, kvinnen med en så sterk historie at det ble laget film av den.

Reportasjeleder 7-20: 22 03 45 01

Innenriks vaktsjef (hele døgnet): 22 03 45 45

Epost: vaktsjef@ntb.no

Skype: vaktsjef@ntb.no

Utenriks vaktsjef (hele døgnet): 22 03 45 50

Epost: uvakt@ntb.no

Skype: uvakt@ntb.no

Reportasjeleder fotodesk: 22 00 32 92

Vaktsjef fotodesk: 22 00 32 64

Epost: NTBfotodesk@ntb.no

NTB video: 22 00 32 81

Epost: videoredaksjonen@ntb.no

Grafikk:

red@nyhetsgrafikk.no

Tlf 22034644 Mobil 41019969

http://www.nyhetsgrafikk.no

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere