RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreløpig topp for strømprisen

Sist oppdatert:
Spotprisen på strøm nådde en foreløpig topp fredag, etter å ha steget kraftig dag for dag siden 15. august.
Spotprisen på kraftbørsen Nord Pool faller fra 63,2 øre per kilowattime (kWh) fredag til 62,4 øre/kWh lørdag. Samme dato i fjor var spotprisen til sammenligning 26,3 øre.

Framtidshandelen med strøm i det finansielle markedet på kraftbørsen tyder på at den sterke prisøkningen vi har sett de siste to ukene ikke vil fortsette i samme tempo.

For husholdningene som har vanlig standardkontrakt vil det fortsatt bli prisøkninger, fordi ikke alle leverandørene har klart å henge med på kraftbørsens sterke prisoppgang.

Prisen på standardkontrakter for husholdningene hos de landsdekkende leverandørene varierer mellom 59,49 og 79 øre/kWh. Dette er priser eksklusive nettleie. Nettleien utgjør mellom 40 og 50 øre, slik at den reelle strømprisen nå ligger i overkant av 1 krone/kWh.

Ettårs fastpriskontrakter hos landsdekkende leverandører varierer mellom 73,49 og 85 øre, fortsatt eksklusive nettleie. For den som våger å inngå 3-års fastpriskontrakter akkurat nå, ligger prisen noe lavere.
(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere