RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forelskede menn tenker mest på sex

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Forskerne mener nå å ha funnet forklaringen på hva som skjer i hjernen vår når vi forelsker oss. Ikke uventet settes følelser i sving hos kvinnene mens menn tenker på sex.

Nå har forskere oppdaget at det skjer kjemiske endringer i hjernen vår når vi forelsker oss. Det er i de delene av hjerne som er linket til energi og oppstemthet forskerne oppdaget at det skjer ting hos folk som forelsker seg, melder BBC.

Moderne lidenskap
Da forskerne skannet hjernen hos forelskede kvinner fant de emosjonelle reaksjoner, mens tilsvarende målinger hos menn viste at det her var den seksuelle opphisselsen som skapte mest aktivitet i hjernen.

- Vi tror romantisk lidenskap er utviklet fra en av tre elementære funksjoner som ble utviklet for å bidra til patterdyrs reproduksjon, sier dr. Helen Fisher ved Rutgers University i New Jersey ledet som undersøkelsen.

Hun mener at følgende instinkter er forløperen til den vi regner som romantisk lidenskap:

- Sexlysten som motiverte individer til å søke sex med passende partnere.

- Tiltrekninger mellom hanner og hunner som er forløperen til det vi kaller forelskelse. Denne egenskapen ble utviklet for at individer kunne forføre utvalgte partnere, og deretter holde kontakten med dem til de fikk parret seg.

- Samholdet mellom hanner og hunner som ble utviklet slik at individer hold sammen lenge nok til de kunne sikre avkommet en trygg oppvekst.

Ungkarer tenner raskest
Forskere i Chicago har også undersøkt menns reaksjoner når de møter en attraktiv kvinner. Deres forskning viser at menn tenker på sex med en gang de innleder en samtale med en kvinne som de synes er attraktiv.

[Les mer]

Er du mindre mann om ti år?
Åh, testosteron! Hva ville fotballgarderober og sigarklubber vært uten det? Forresten¿ Hva ville du vært uten det? Her kan du lese om hva testosteron er, og hva du gjør hvis du mangler det.

[Les mer]

Ikke lett å være machomann
Stadig flere eksperter mener at machomenn er på vei ut, mens de sårbare og myke mennene er på vei til å bli de mest populære. Men hvorfor er det slik?

[Les mer]

Test ditt sex-liv
Hvor god er du i senga? Har du sex-appeal? Er du en flørter og hvor romantisk er du egentlig?

[Test deg selv her!]

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere