Gå til sidens hovedinnhold

Foreslår å gi naskere bot på stedet

Bergen (NTB): For mange naskere slipper straff, mener stortingsrepresentant Peter Christian Frølich (H). Han vil gi dem bot på stedet, men bergenspolitiet har liten tro på at det vil hjelpe.

- Vi kan ikke ha en situasjon hvor det nærmest er carte blanche for å gjennomføre naskeri, sier Peter Christian Frølich (H), som sitter i justiskomiteen på Stortinget, til Bergens Tidende.

Frølich vil gi naskerne forenklet forelegg etter modell fra veitrafikkloven. Målet er å få ned saksbehandlingstiden og minske antallet henleggelser.

- Når denne typen saker henlegges, svekker det tilliten til rettssystemet vårt, og gjør kanskje terskelen for naskeri lavere, sier han.

I motsetning til de forenklede foreleggene som skrives ut i trafikken, vil Frølich at naskeriforeleggene skal dukke opp på rullebladet.

- Bøtene bør være av en størrelse som er avskrekkende. I tillegg vil det virke avskrekkende når færre av forholdene ender med henleggelse. Nå har man jo nærmest uflaks om man blir straffet for naskeri, sier han. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen