RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreslår å tidoble bompengene for dieselbiler i Oslo


VIL LA DIESEL-EIERNE FÅ SVI: Transportøkonomisk institutt vil tidoble bompengeavgiften for dieselbiler.
VIL LA DIESEL-EIERNE FÅ SVI: Transportøkonomisk institutt vil tidoble bompengeavgiften for dieselbiler. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)
Det vil redusere NO2-utslippene i Oslo med 7 prosent.

Oslo (NTB): En tidobling av bompengene for dieselbiler på dager med høy luftforurensning kan redusere NO2-nivåene i Oslo med rundt 7 prosent, ifølge Transportøkonomisk institutt (TØI).

En slik løsning vil være bedre enn å forby bruk av personbiler med dieselmotor på dager med høy luftforurensning i hovedstaden, konkluderer instituttet i en ny rapport som du kan lese her. Årsaken er at et slikt forbud vil være langt dyrere for bilistene.


I oktober fant EFTA-domstolen Norge skyldig i brudd på reglene for luftkvalitet, fordi EUs grenseverdier for NO2 flere ganger har blitt overskredet.

Ifølge beregninger fra Norsk institutt for luftforskning må NO2-utslippene i hovedstaden ned med mellom 30 og 35 prosent dersom man skal være sikker på ikke å overskride grenseverdiene.

For å oppnå store reduksjoner trengs det også tiltak rettet mot tungtransport, ifølge TØI-rapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere