RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreslår forlik

Sist oppdatert:
Thomas Fussell, styreformann i Opticom, kommer med et forliksutspill like før generalforsamlingen i selskapet. Sjekk kommentarene til motparte
Via meldingssystemet på Oslo Børs har Fussell sendt et forslag til forlik mellom partene. Til iMarkedet.no sier Orklas, Spetalens og Stordalens advokat Henrik Christensen følgende:

- Vi tar utspillet til etterretning, og kommer tilbake til dette senere, sier advokaten til iMarkedet.no.

Thomas Fussell sier til iMarkedet.no at de ikke har fått diskutert forslaget med Orkla & Co.

- De har ikke tatt telefonene mine, sier Fussell til iMarkedet.no. Han vil ellers ikke kommentere forliksutspillet.

Vil dele selskapet

I brevet fra Fussell foreslår han at Thin Film skilles ut av Opticom. Thin Film vil ledes av Hans Gude Gudesen, som selv får plukke ut sitt styre. Fussell og Keith vil ikke delta i Thin Film-styret.

I den orginale Opticom-delen vil eierposten i Fast beholdes, mens her foreslås et styre som også inneholder Robert Keith.

Styreforslaget er:

Thomas Fussell (styreformann), Anders Eckoff, Brita Eilertsen, Hans Gude Gudesen, Robert Keith og Kjersti Wiklund.

Fussell foreslår også at det hentes inn en uavhengig finansiell rådgiver som vil jobbe for å behold selvstendigheten til Fast, samtidig som aksjonærverdiene maksimeres. Hva dette innebærer er ikke klart.

Fussell slår også fast at det nye styret vil støtte en granskning av den nylig gjennomførte emisjonen og tidligere transaksjoner i Opticom og TFE.

Hele brevet kan du lese her:

Kjære medaksjonær,

Jeg skriver som langsiktig aksjonær i Opticom ASA med et sterkt ønske om avslutte den senere tids uro i selskapet. Uansett hvilken side som har flertall på den ekstraordinære generalforsamlingen så vil jeg med dette fremme et kompromissforslag i et forsøk på å skape stabilitet for både Opticom og Fast Search & Transfer ASA (FAST).

Jeg foreslår at Opticom skiller ut forsknings- og utviklingsvirksomheten i Thin Film Electronics ASA (TFE) og pro-rata deler ut aksjene i TFE til Opticom-aksjonærene. TFE vil
være fullt kapitalisert og vil ledes av Hans Gude Gudesen, som er forskeren som har ledet forskningen og utviklingen helt fra begynnelsen.

Gude får anledning til å sette sammen et styre i TFE som han anser best egnet til å styre og støtte forskningen hans i fortsettelsen. Robert Keith og jeg gir full støtte til aktivitetene, men vil ikke være styremedlemmer i TFE. Gude vil opprettholde full styring med de vitenskapelige utviklingsaktivitetene som gründer og forskningsdirektør.

Etter den foreslåtte utskillelsen av TFE vil Opticom stå tilbake som et eierselskap i FAST. Jeg foreslår videre at Opticoms styre engasjerer en egnet, uavhengig finansiell rådgiver til å undersøke og foreslå for styret den beste måten å opprettholde FASTs selvstendighet, samtidig som man maksimerer aksjonærverdiene i Opticom.

For å gjennomføre disse foreslåtte endringene er det nødvendig med et nytt styre i Opticom som representerer alle aksjonærer og sørger for stabilitet. Jeg foreslår et nytt styre i Opticom som består av disse personene: Thomas Fussell (styreformann), Anders Eckoff, Brita Eilertsen, Hans Gude Gudesen, Robert Keith og Kjersti Wiklund.

Det nye styret i Opticom vil samarbeide til fulle med granskningen av den nylig gjennomførte plasseringen av aksjer. Det nye styret vil også iverksette en uavhengig gjennomgang av forretningsmessige og finansielle transaksjoner i Opticom og TFE. Gjennomgangen utføres av Jon Wiggen i revisjonsfirma Kjelstrup & Wiggen AS og Jan-Fredrik Wilhelmsen i advokatfirma Sørlie Wilhelmsen, og rapporterer til styret.

Når den foreslåtte restruktureringen og undersøkelsene er gjennomført - forhåpentligvis innen kommende ordinære generalforsamling - kan styret på det tidspunkt stille seg åpent for ytterligere endringer som best mulig avspeiler virksomheten og aksjonærstrukturen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere