RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreslår multilateral LNG-allianse

Sist oppdatert:
Indonesia ønsker nå å etablere en allianse med andre LNG-produserende land som skal sikre leveranser av flytende naturgass
Dette opplyser den indonesiske gruve- og energiminister Purnomo Yusiangtoro mandag ifølge Dow Jones. Yusiangtoro er også president i oljekartellet OPEC.

Bakgrunnen for Indonesias forslag er at landene i alliansen skal hjelpe hverandre dersom et av medlemmene i den nye alliansen får problemer med å oppfylle sine leveringsforpliktelser av flytende naturgass, LNG.

Det første møtet vil bli holdt i desember i år i forbindelse med en energikonferanse i Djakarta. Representanter fra Qatar, Malaysia, Oman og Brunei skal i tillegg til Indonesia delta på det planlagte møtet.

- Vi vet aldri når en force majeure vil inntreffe. Dersom en force majeure situasjon skjer, som forårsaker at et av landene ikke vil kunne møte sine forpliktelser til kjøpere, vil andre land hjelpe, sa Yusgiantoro til reportere i dag melder Dow Jones.

Indonesia er en av verdens ledende eksportører av LNG, men har hatt problemer som følge av geriljaaktivitet i Aceh-provinsen, hvor Exxon Mobil har en større produksjonsfasilitet.

Indonesia måtte ifølge Dow Jones i første kvartal kjøpe en last fra Oman for å dekke opp for manglende egen produksjon, og har i tillegg forsinkelser i nye prosjekter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere