RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreslår nattåpne barnehager

Leder i Fellesforbundet Hordaland Hotell og restaurant, Djevat Hisenaj, mener det er på tide å utvide barnehagenes åpningstid.
Leder i Fellesforbundet Hordaland Hotell og restaurant, Djevat Hisenaj, mener det er på tide å utvide barnehagenes åpningstid. Foto: Vidar Langeland (BERGENSAVISEN)
Sist oppdatert:
- Barnehagetilbudet kun tilrettelagt for dem som jobber syv til fire, mener Fellesforbundet-leder.

Leder i Fellesforbundet Hordaland Hotell og restaurant, Djevat Hisenaj, mener dagens barnehageordning er lite fleksibel, skriver Bergensavisen.

- 70 prosent av arbeidsstyrken i Norge jobber ubekvem arbeidstid. Likevel er barnehagetilbudet kun tilrettelagt for dem som jobber fra syv til fire, sier han til BA.

For to uker siden vedtok Fellesforbundet å enstemmig gå inn for å holde barnehager kveld og natt, med Sverige som forbilde. Der har ordningen i flere år vært lovfestet.

Setter spørsmålstegn
Hisenaj setter spørsmålstegn ved den norske barnehagepolitikken.

- Det heter så fint at vi har full barnehagedekning, men har vi egentlig det når en stor del av befolkningen ikke har et tilbud når de er på jobb? spør han, og trekker fram kokker, restaurantmedarbeidere, resepsjonister og helsearbeidere som berørte yrkesgrupper.

- Det er mange med utdannelse innenfor bransjer der man har bruk for et slikt tilbud, sier Hisenaj, som håper nattåpne barnehager snart kan bli aktuelt.

Debatt
Det har tidligere vært en debatt rundt å åpne barnehagene om natten i Norge.

Senterpartiet avviste i 2006 en ordning om nattåpne barnehager, mens daværende kunnskapsminister Øystein Djupedal ønsket at både kommunale og private barnehager skulle kunne vurdere muligheten for å tilby døgnåpne barnehager der det er behov for det.

Les også: Sp avviser nattbarnehager.

I 2007 tilbød Bamble kommune at barna skulle få overnatte i barnehagen i helgene, slik at foreldrene skulle få seg en frikveld.

Les også: Får barnepass for å ha sex.

- Om tilbudet også fører til flere unger, er bare hyggelig, sa barnehagestyrer Øystein Polland til Telemarksavisa den gang.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere