Foreslår store endringer i sykkelsporten

Foto: Denis Balibouse (Reuters/Scanpix)

Vil ha færre ritt og færre ryttere per lag.

25.09.13 10:59

På et møtet under verdensmesterskapet i Firenze har Rådet for profesjonell sykkelsport (PCC) fremmet en rekke forslag som kan reformere sykkelsporten. Møtet ble satt av UCI-president Pat McQuaid og ledet PCC-president Joop Atsma.

I en rapport som legges frem for Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) denne uken foreslås det blant annet færre ryttere per lag og færre konkurransedager per rytter.

Arbeidsgruppen vil også gå inn for å endre konkurransekalender slik at ritt ikke overlapper med hverandre. En mer kompakt rittkalender vil i perioder innebære ritt hver eneste dag.

Ekstra hviledag
Rådet kommer også med en ekstraordinær anmodning til arrangørene av Giro d’Italia om å legge til en ekstra hviledag i neste års utgave. Den italienske grand tour skal i 2014 starte i Irland og rittet planlegges også å starte på en fredag.

Forslagene fra PCC er utarbeidet med utgangspunkt i en høringsprosess utført av Deloitte på vegne UCI.

En studie utført av Idrettsvitenskaplig fakultet ved Universitetet i Lausanne ligger også til grunn for arbeidsgruppens anbefalinger.

Hvis styringskomiteen i UCI godkjenner forslagene kan iverksettingen starte allerede i 2015, med mål om avsluttet iverksetting i 2020.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.