RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreslår store endringer i sykkelsporten

Foto: Denis Balibouse (Reuters/Scanpix)
Sist oppdatert:
Vil ha færre ritt og færre ryttere per lag.

På et møtet under verdensmesterskapet i Firenze har Rådet for profesjonell sykkelsport (PCC) fremmet en rekke forslag som kan reformere sykkelsporten. Møtet ble satt av UCI-president Pat McQuaid og ledet PCC-president Joop Atsma.

I en rapport som legges frem for Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) denne uken foreslås det blant annet færre ryttere per lag og færre konkurransedager per rytter.

Arbeidsgruppen vil også gå inn for å endre konkurransekalender slik at ritt ikke overlapper med hverandre. En mer kompakt rittkalender vil i perioder innebære ritt hver eneste dag.

Ekstra hviledag
Rådet kommer også med en ekstraordinær anmodning til arrangørene av Giro d’Italia om å legge til en ekstra hviledag i neste års utgave. Den italienske grand tour skal i 2014 starte i Irland og rittet planlegges også å starte på en fredag.

Forslagene fra PCC er utarbeidet med utgangspunkt i en høringsprosess utført av Deloitte på vegne UCI.

En studie utført av Idrettsvitenskaplig fakultet ved Universitetet i Lausanne ligger også til grunn for arbeidsgruppens anbefalinger.

Hvis styringskomiteen i UCI godkjenner forslagene kan iverksettingen starte allerede i 2015, med mål om avsluttet iverksetting i 2020.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere