RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreslått nedlagt - vant pris

Sist oppdatert:
Forsker Runar Døving vil legge ned merkevaren Godt Norsk. I oktober vant de Aftenpostens pris for beste reklamekampanje.

Runar Døving mener at Godt Norsk ikke er blitt det merkeordningen var ment å være da den ble etablert for snart ti år siden. I kronikker i Dagens Næringsliv og Nationen nylig foreslo han at merkeordningen bør legges ned.

- Det stiller vi oss litt undrende til. Påstanden står i skarp kontrast til våre tilbakemeldinger om at det nettopp er som kvalitetspådriver Godt Norsk har hatt en viktig misjon, var Matmerk-direktør Randi Kvissel Haugens svar til Døvings påstand.

At det kreative nivået til Godt Norsk-reklamene er høyt, får Matmerk bekreftet i dag. Nå har Aftenposten kåret BBDOs helsideskampanje for Godt Norsk til den beste reklamen som har stått på trykk i Aftenposten i oktober. Det er BBDOs første BEST-pris i år.

Kampanjen til Matmerk, som også har stått på trykk i andre aviser, har gått over en helside (to i tabloidaviser). "Ingen kjenner historien til det du spiser bedre enn oss". Helsiden er todelt, med samme bilde men ulike tekster; "Det du trenger å tenke på før du serverer lam", fulgt av setningen; "Håper hun liker den" og "Det vi trenger å tenke på før du serverer lam" fulgt av en hel rekke detaljer rundt hvilke kriterier matvarene må innfri for å bli godkjent av Godt Norsk.

- Annonsen er BEST fordi den viser bevisst bruk av tekst som visuelt uttrykk. Den signaliserer klart at Godt Norsk letter forbrukeren for ansvar. Annonsen forutsetter ikke at leseren tar stilling til hele teksten for å skjønne poenget, men er tydelig og spiller på hvor bevisste norske forbrukere er på kvalitet og hygiene når det gjelder matvarer, skriver juryen i sin begrunnelse.

De mener at mengden informasjon under "Det vi trenger å tenke på før du serverer lam" signaliserer at dette ikke er noe forbrukeren trenger å være bevisst på forutsatt at de velger Godt norsk.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere