Gå til sidens hovedinnhold

Foretakstillitsvalgt spår 15 års uro ved Ullevål

Oslo (NTB): Foretakstillitsvalgt Aasmund Bredeli ved Oslo universitetssykehus frykter at det vil ta 15 år før sykehuset er tilbake i en normalsituasjon. Han tror fagfolk vil forlate Ullevål og at mellomledere vil holde seg unna lederstillinger.

I et innlegg i Dagens Næringsliv skriver han at sykehuset ikke har noen løsning på arealbehovet de nærmeste 15-20 årene. Han oppfordrer ledelsen til å prioritere en realistisk disponeringsplan for driften for de kommende årene.

- Vi har en helt uavklart situasjon for hvordan vi skal takle dagens kapasitetsproblem og befolkningsveksten som kommer nå. Man kan få inntrykk av at man har tenkt å drive sykehuset i en unntakstilstand i denne perioden, sier han til avisen.

Han mener det er uforsvarlig å drifte sykehuset som et «prøveprosjekt», som han kaller det, i 15 år inntil et nytt sykehus står ferdig.

Den største faren nå er at ansatte kan gi opp, frykter Bredeli.

- Mange har gitt opp troen på denne omstillingen. Mellomledere vil ikke lede lenger, og fremragende fagpersoner søker seg ut, slik at fagmiljø forvitrer, sier han. (©NTB)

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar