*Nettavisen* Nyheter.

Forfatteren av Tre kopper te tilbakebetaler penger

Washington (NTB-AFP): Forfatteren av bestselgeren «Tre kopper te», Greg Mortenson, skal betale til 1 million dollar til sin stiftelse etter at det ble oppdaget økonomisk snusk i stiftelsen hans.

Boka til Mortenson handler om hans arbeid med å bygge skoler i Afghanistan og Pakistan. Han er nominert til Nobels fredspris for sitt veldedige arbeid.

Men ett års gransking avdekket at han har brukt flere millioner av stiftelsen Central Asian Institute (CAI) til flyreiser, familieferier og personlige ting.

Avtalen om å tilbakebetale penger er et alvorlig tilbakeslag for mannen som selv de amerikanske militære roste for sitt nyttige arbeid. Han gikk også med på å trekke seg fra styret i stiftelsen.

Granskingen ble innledet av statsadvokaten i Montana etter at Mortenson ble beskyldt for å overdrive noen av de mest dramatiske historiene i «Tre kopper te» og oppfølgeren «Stones into Schools» for å øke donasjonene til egen personlig vinning.

I «Tre kopper te» forteller han historien om hvordan han ble berget og tatt vare på av innbyggerne i en fattig og avsidesliggende pakistansk landsby etter en klatreulykke i K2 i 1993. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.