Gå til sidens hovedinnhold

Forfatterstjerner i kø på biblioteket

Deichmanske har kåret tiårets beste ungdomsbøker. Syv av de utvalgte forfatterne deltar på forfatteruka på Lambertseter bibliotek.

Lambertseter: I løpet av denne uken får 9.-klassinger i bydel Nordstrand, Østensjø og Søndre Nordstrand sjansen til å møte noen av landets beste ungdomsforfattere på Lambertseter bibliotek.

Syv av de beste

En gruppe bestående av bibliotekarer ved Deichmanske bibliotek har gått gjennom ungdomsbøker fra år 2000 til 2009 og kåret beste norske og beste oversatte bok fra hvert år.

– Vi inviterte de ti norske forfatterne og syv av dem takket ja, det er kjempegøy, sier Frid Hamsun. Hun er en av bibliotekarene som har sittet i juryen. (Og for dem som lurer så er hun oldebarnet til Knut Hamsun.)

Bølerforfatter

Byråd for kultur og utdanning, Torger Ødegaard, åpnet forfatteruka, og første forfatter til å holde forelesning var Bøler-forfatteren Lars Mæhle.

Han var en av forfatterne Deichmanske juryen hadde plukket ut.

Mæhle leste et utdrag fra boken «Landet under isen», og hadde en liten forfatteroppgave til elevene fra Bøler og Ryenberget skole. Elevene valgte to navn, noen karakteristikker, og et sted, ut ifra det skulle de skrive en liten historie.

Til slutt leste han opp historiene for å vise hvor mange forskjellige historier man kan få ut av noen få stikkord. Kreativitet og hardt arbeid er to ting Mæhle mener er viktig for en forfatter.

600 elever

Forfatteruka fortsetter med to foredrag/forelesninger hver dag, og i løpet av uka kommer omtrent 600 elever til å ha vært innom det relativt nye regionsbiblioteket.

Biblioteket bruker også anledningen til å vise elevene rundt. Hamsun håper at det kan føre til at elevene kommer tilbake på egen hånd senere.

Hun understreker også at det har vært en meget positiv utvikling i antall unge besøkende.