*Nettavisen* Nyheter.

Forfengelighetens fyrverkeri

Med denne i lommen bør du håpe at noen spør deg om fyr neste gang du er ute.

20.08.09 09:12

(LXUS.no) Designermerket S. T. Dupont er kjent for å ha designet bl.a. luksuslightere og penner i en årrekke, men nå har de virkelig slått på stortromma og designet verdens mest eksklusive lighter.

Klikk på bildet for å forstørre.

HELT GULL: Lighterne er av edelt metall, noe som gjenspeiler seg i prisen.

LES OGSÅ:
Fiffens favorittklokke
Millionkjøpene som trosser krisen
Dingsene som gjør ferien bedre

Firmaet ble startet i Paris allerede i 1872 av Simon Tissot Dupont og sønnen André Dupont, og har siden den gang laget luksusvarer av skinn og gull. Selskapet har en lang historie med eksklusivt design og har laget flere reiseetuier og gasslightere for kongelige, kjendiser og andre rikinger. I 1941 fant de opp sin første bensinlighter i lommestørrelse, som skulle passe i reisevesken til en maharajah.

For å opprettholde sitt noble rykte har de S. T. Dupont introdusert den nye Ligne 2 Champagne lighter som en del av det ærverdige firmaets Prestige-kolleksjon. Lighteren er laget av 18 karat hvitt gull og pyntet med 468 diamanter.

Så mye gull og glitter er ikke akkurat gratis, og den flotte lille saken har den nette pris av 818.000 kroner.

Helt topp med Bond

Hvis du ikke føler deg eksklusiv nok med verdens dyreste lighter, finnes det en matchende fyllepen laget av rhodium og som er dekket av ikke mindre enn 502 diamanter. Pennen kan bli din for lekne 766.000 kroner.

Produktene til S.T. Dupont har alltid stått høyt i kurs blant de mest velstående menneskene i verden, men det var først da Daniel Craig, i skikkelsen til James Bond, tok i bruk merket at de fikk en stor plass i rampelyset.

Dilla på James Bond? Se hva bilen hans gikk for på auksjon og hvor han fikk superkreftene sine!

Har du et luksustips? Send det til LXUS!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag