*Nettavisen* Nyheter.

Forførende fondue

Mørt kjøtt, fyldig ost, søt honning og sensuell sjokolade. Klarer du å stoppe?

Det franske ordet «fondue» betyr smeltet, og henviser til osten i retten, som stammer fra den fransktalende delen av Sveits. Der er gruyère den store fondue-osten.

Din smak
Hvis du er tøff nok og har god plass til mat en dag, kan du jo prøve deg med en fyldig ostefondue til forrett, en mettende kjøttfondue til hovedrett og avslutte det hele med en søt og fruktig sjokoladefondue.

Fondue kan lett varieres etter din egen smak. Du kan selv bestemme hva slags kjøtt, saus og tilbehør du vil ha.

Til dessertfondue er det godt med litt annerledes frukter enn de du spiser hver dag. Rambutan, mango, fersk ananas, men også andre frukter som går godt til honning og sjokolade som for eksempel banan, appelsin og druer.

Sosialt
Fondue er en av de mest sosiale rettene du kan sette på middagsbordet. Tenn stearinlys, demp belysningen og la skravla gå mens dere spiser.

Fondue med chili og hvitløk
Fondue med fisk og skalldyr
Honningfondue med frukt
Kjøttfondue
Ostefondue
Sjokoladefondue med frukt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.