LØRENSKOG (Romerikes Blad): - Det er ikke trygt noen steder lenger. Selv ikke julehandelen får være i fred, sier en oppgitt Ann-Kristin Halvorsen (34) fra Fjellhamar til Romerikes Blad.

Etter en handletur på Elkjøp Megastore på Lørenskog i formiddag tror både hun og politiet at en eller flere så hva hun hadde kjøpt og fulgte etter henne.

Etter å ha handlet inn blomster på Oasen på Fjellhamar kom 34-åringen ut til bilen og så at flere av rutene var knust. Inne i bilen så alt normalt ut.

Den dyre stereoen var ikke rørt, men en ting var borte:

Den ferdig innpakkede julegaven til ektemannen, en cd-spiller til 5.000 kroner.

Tok kun gaven
Ann-Kristin Halvorsen så kjapt at alt annet av verdi i bilen ikke var rørt, det var kun den dyreste julegaven tyvene var ute etter. Den lå attpåtil skjult i bagasjerommet.

- Det var da det gikk opp for meg at tyven eller tyvene må ha sett meg på Elkjøp og fulgt etter meg. Det er en ekkel følelse, tenk om jeg hadde reist hjem. Da hadde jeg kanskje hatt dem på døra, sier hun til Romerikes Blad.

Politiet er enig i at dette kan være en mulig teori.

- Vi reiste til Elkjøp for å se på overvåkingsbildene. Men vi kunne ikke finne noe som pekte ut gjerningspersonene, sier operasjonsleder Jan-Erik Fossneset i Romerike politidistrikt til rb.no.

- Utspekulert
Varehussjef på Elkjøp Megastore i Lørenskog, Morten Hovland, hørte om hendelsen i formiddag. Han synes tyvenes framgangsmåte er særdeles utspekulert og han har aldri hørt om det tidligere.

- Vi har informert våre vektere om å være på vakt og vise seg fram hvis noen står og følger med på andre kunder, sier Hovland.

I tillegg til å bli sjokkert over hva som har skjedd har Hovland tatt fram rød frakk og løsskjegg og gitt Ann-Kristin Halvorsen en ny julegave til ektemannen.

- Det ble jeg selvfølgelig veldig glad for, selv om det ikke kommer som noen overraskelse på mannen min hva han får denne gangen, sier hun og ler.

Les flere saker på Romerikes Blad.