RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forgiftet på Oslo-restauranter

Sist oppdatert:
Minst 12 personer er syke etter å ha fått servert forgiftet østers på fire fasjonable restauranter i Oslo.

(iOslo): Fire restauranter i Oslo har servert forgiftet østers. Det førte til at flere av gjestene ble rammet av diaré og oppkast.

Gikk til aksjon
Mattilsynet gikk til aksjon mot importøren i Oslo fredag 11. april. Tilsynet slo til etter å ha påvist virus i et annet parti østers som er innført av firmaet Køltzow AS. De fant ut at ni av ti i partiet på 1600 østers hadde virus som kunne utløse matforgiftning.

- Minst 12 personer er blitt forgiftet av østers fra samme oppdrettsfarm i Storbritannia, sier seniorinspektør Marit Kolla ved Mattilsynet i Oslo i følge VG.

Mattilsynet har også hatt mistanke om et tredje parti.

- Vi tar selvsagt på alvor at det blir funnet virus i østersen, sier daglig leder Jan Brekke Jenssen ved Køltzow AS i Oslo.

Østers skulle til operaen
Deler av det beslaglagte partiet skulle til Restauranthuset Operaen, men spisestedet i Bjørvika syntes østeresen var for liten og satte derfor ikke delikatessen på menyen likevel.

Mattilsynet i England har tatt virusprøver fra Maldon Oysters & Seafood. Varsel blir sendt ut om de forgiftede østersene til land i EU og EØS-området.

Les flere nyheter hos iOslo.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere