Gå til sidens hovedinnhold

Forhandlet seg frem til budsjett

Det tok lang tid torsdag kveld for bydelspolitikerne på Søndre Nordstrand å få budsjettet i havn. Men forhandlinger underveis resulterte i at de kunne skilles vel vitende om at bydelen fra januar har et dokument å styre etter.

Søndre Nordstrand: Allerede ved budsjettpresentasjonen måtte bydelsdirektør Turid Glærum forberede både politikere og beboere på at de også denne gangen ville få et meget stramt budsjett å leve etter.

Ingen reserve

Riktignok ble det en knivodds tillegg (snaut en million kroner) i ekstrabevilgningen ved budsjettforliket i rådhuset. Bydelsdirektøren mente disse pengene burde holdes av som en reserve, men BU mente de hadde så lite fra før at de måtte plassere alt nå.

Teddy Kjendlie (H) uttrykte stor bekymring for de stadig galopperende barnevernsutgiftene, men likevel ble man enige om å redusere posten i forhold til det administrasjonen hadde lagt opp til.

Videre var alle enige om at det er all grunn til å passe på tilbud til barn og ungdom, og Hanne Hodnebrug (KrF) la frem forslag om at BU ganske snart må begynne å se på planer for et nytt alders-/syke-/rehabiliteringshjem i bydelen i det Kantarellen ikke klarer å holde tritt med de stadig flere eldre beboerne i bydelen.

Nye klubber?

Ungdommer fra Seterbråten ba på sine knær i Åpen halvtime for at klubben deres ikke skulle bli nedlagt, og lokalpolitikernes svar på dette var at de nå både vil se på etablering av en klubb på Bjørnholt-skolen, og at Holmlia senter, som vil bli bydelens møtepunkt, også må ha et samlingssted for de unge som nå bare "henger" på senteret.

Tidligere år har antall barn på hver barnehageavdeling vært et diskusjonstema. Nå kan det bli et ekstra barn, men bare om en rekke forutsetninger oppfylles. Dette gjelder både bemanningssituasjonen og barnehagenes tilstand.

I tillegg til selve budsjettet hadde alle partier sine verbalforslag som det stort sett ble oppslutning om.

Nordstrands Blad kommer på nyåret tilbake til både budsjettsakene og annet som ble behandlet i siste BU-møte før jul.

Reklame

Stor oversikt: Her er salgene i nettbutikkene nå