*Nettavisen* Nyheter.

Forhåndsstemmer kom for seint

Vadsø (NTB): Flere forhåndsstemmer i Tana kommune i Øst-Finnmark ble så forsinket i posten at de ikke rakk å bli med i opptellingen. Blant annet gjelder dette en tykk konvolutt fra Tromsø.

Totalt ni konvolutter med forhåndsstemmer fra blant annet Hamar, Bergen, Tromsø, Vadsø og Sør-Varanger kom først fram til rådhuset i Tana tirsdag. Det var ett døgn for seint, og nå makuleres stemmene, skriver Finnmarken. Minst én av konvoluttene inneholdt stemmer til sametingsvalget.

- Hvert år er det noen stemmer som kommer for seint, men det er uvanlig at det er så mange som denne gangen, sier ordfører i Tana, Frank M. Ingilæ, til avisa.

Post fra Øst-Finnmark sorteres i Tromsø og får dermed en kraftig omvei fra Vadsø til Tana, som bare ligger sju mil fra hverandre.

- Det kan være en trussel mot demokratiet hvis dette er status i mange kommuner. Jeg kan ikke forstå at det blant annet skal ta fire dager fra Tromsø, sier han. Spesielt bekymret er ordføreren over at mange unge kan ha stemt til ingen nytte. Ingilæ kommer til å orientere Kommunal- og regionaldepartementet om saken.

- Det er også bekymringsfullt, når vi vet at det i verste fall kan være små marginer som skiller hvem som kommer inn på Sametinget og ikke, sier Ingilæ. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.