RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forleggerforeningen tror fortsatt på boklov før valget

Sist oppdatert:
Oslo (NTB-Trine Andersen): - Jeg er alltid optimist og tror og håper fortsatt at en boklov kan tre i kraft før valget, sier Forleggerforeningens direktør Kristenn Einarsson.

Torsdag sa statssekretær Kjersti Stenseng (Ap) i Kulturdepartementet til NTB at det er lite sannsynlig at en boklov kan tre i kraft før valget. Loven ble vedtatt i Stortinget i juni. Men forskrifter må utformes og skal ut på høring. Det tar tid, og blir trolig ikke klart før valget 9. september. Blir det et regjeringsskifte, kan det dermed spøke for hele loven. Både Høyre og Fremskrittspartiet har gjort det klart at de vil legge bokloven i skuffen.

- Jeg mener fortsatt det bør være mulig å få til en boklov som kan tre i kraft 1. september, men med en overgangsfase. Det er en del avtaler som må reforhandles, sier Einarsson, som er en varm tilhenger av boklov.

- Tiden går så fort, og det er så mange endringer i denne bransjen, at en boklov vil være gammeldags allerede før den blir tatt i bruk, sier Juritzen til NTB.

Han mener det er klokere å fortsette med en bokavtale, men påpeker at denne bør revideres ofte, kanskje annethvert år. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere