RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forlenger Statoils ankefrist

Sist oppdatert:
Statoil har nå fått ekstra betenkningstid i forbindelse med boten fra Økokrim i Iran-saken. Dermed blir Iran-anken også aktuell for påtroppende Statoil-sjef Helge Lund
Ifølge Dagens Næringsliv har Økokrim forlenget fristen for Statoils ankemulighet fra 30 dager til tre og en halv måned i Iran-saken.

Økokrim presenterte i forrige uke et forelegg på 20 millioner kroner i forbindelse med Horton-affæren, basert på en ny paragraf om betaling av penger til en annen part som igjen skal påvirke en tredje part.

Det er Statoils forsvarer Anders Stray Ryssdal som har fått forlenget ankefristen etter å ha vært i kontakt med Økokrim-sjef Einar Høgetveit.

– Vi krangler ikke på det, sier Høgetveit til DN

Begrunnelsen for å søke om utsettelse er sakens omfang. I tillegg er det ferietid i Norge i juli og i utlandet i august, noe som ifølge Ryssdal gjør det vanskelig å få fatt i folk, skriver DN.

Påtroppende Statoil-sjef Helge Lund får nå også en rolle i Iran-saken, da ankefristen nå først vil løpe ut etter at han trer inn i stillingen 15. august.

Styreformann Jannik Lindbæk slår fast at Lunds vurdering av spørsmålet vil få stor betydning for Statoils styrets endelig beslutning i saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere